UEFA, de partea FCSB în războiul cu CSA! Mesajul postat chiar pe 7 iunie, la 76 de ani de la înființarea Stelei București 

UEFA csa steaua FCSB Steaua Bucuresti Fotbal intern
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 07 Iunie 2023, 17:22
Data actualizarii: Miercuri 07 Iunie 2023, 17:23

UEFA a încins spiritele între FCSB și CSA Steaua cu mesajul postat chiar pe 7 iunie, la 76 de ani de la înființarea Stelei București.

De mai bine de 8 ani, FCSB și CSA Steaua se luptă pentru marcă, identitate și palmares. Până la o hotărâre finală din parte instanței, ambele echipe îți arogă dreptul de continuatoare a marelui club roș-albastru. 

UEFA o consideră pe FCSB continuatoare legendarei Steaua București 

Numai că, pe 7 iunie, ziua când Steaua București aniversează 76 de ani de la înființare, UEFA a postat un mesaj pe conturile oficiale de social media. Oficialii forului european au lansat o întrebare legată de posibila câștigătoare a finalei Champions League, dintre Manchester City și Inter Milano, pe 10 iunie, de la 22:00, LIVE TEXT pe www.sport.ro

UEFA a făcut o listă cu toate cluburile care s-au impus în cea mai importantă competiție europeană, de la prima ediție, din 1956, până în prezent. În 1986, este pusă stema FCSB-ului, chiar dacă Clubul Sportiv al Armatei, prin Florin Talpan, a câștigat palmaresul din 1947 până în 1998.

FCSB și CSA s-au întrecut în mesaje cu ocazia aniversării clubului Steaua București 

„FCSB aniversează astăzi, 7 iunie, 76 de ani de la înființarea celui mai mare club din istoria fotbalului românesc. În 1947, printr-un ordin al Ministrului Armatei Regale, Generalul Mihail Lascăr, lua naștere ASA București, iar primul meci din istorie al echipei a avut loc pe data de 24 august 1947.

De-a lungul timpului, echipa a avut cinci denumiri: ASA București (Asociația Sportivă a Armatei), în perioada 1947-1948, CSCA (Clubul Sportiv Central al Armatei) între 1948 și 1949, CCA București (Casa Centrală a Armatei) între 1950 si 1961, iar denumirea Steaua București a fost adoptată în 1961.

Odată cu deciziile ÎCCJ, clubul nostru a fost obligat să își schimbe denumirea în Fotbal Club FCSB. Secția de fotbal a devenit privată în totalitate la începutul anilor 2000, fiind preluată de la Clubul Sportiv al Armatei, în conformitate cu prevederile FIFA și UEFA și a continuat tradiția glorioasă la nivel profesionist și în noul mileniu!", a fost mesajul postat de FCSB.

Mesajul postat de CSA Steaua

 „La mulți ani, Steaua București! 

Steaua e un fenomen. E clubul de lângă inimă. Steaua înseamnă istorie, înseamnă tradiție. Steaua înseamnă performanță la cel mai înalt nivel. De 76 de ani, Steaua este simbolul Armatei României!

Grație dăruirii celor care au îmbrăcat, de-a lungul timpului, tricoul clubului, numele STEAUA este, astăzi, iubit și respectat în toate colțurile lumii. Numele Steaua, alături de puternica imagine care-l însoțește, este cel mai de preț lucru pe care l-am moștenit și pe care avem datoria să-l ducem mai departe.

Când spui Steaua te gândești la Iosif Sârbu, primul campion olimpic al României, la Iolanda Balaș, prima atletă din lume care a doborât cinci recorduri mondiale, la Gheorghe Gruia, Cornel Oțelea, Cristian Gațu, Ștefan Birtalan, Werner Stockl, Radu Voina, handbaliștii noștri de legendă, cu care ne-am mândrit când i-am văzut pe primul loc în lume.

Steaua înseamnă Ilie Năstase, primul jucător de tenis ajuns numărul 1 în lume, în era Open, Steaua înseamnă sutele de fotbaliști care ne-au încântat la fiecare atingere de balon, la fiecare gol marcat.

De la Toma, Zavoda, Constantin, Tătaru, prima generație campioană, până la celebra echipă din 1986 pe care o știa orice copil, în care străluceau Duckadam, Lăcătuș, Bumbescu, Belodedici, Iovan, Boloni, Tudorel Stoica, Pițurcă, Balint, Majearu. Steaua devenise deja Magica Steaua, câștigase Cupa Campionilor Europeni, iar trei ani mai târziu, juca din nou cu trofeul pe masă.

Era acum generația lui Ilie Dumitrescu, Gheorghe Hagi, Iosif Rotariu, Dan Petrescu. Fotbaliști cu care am crescut, cu eroi de care ne-am îndrăgostit. De la cei mai în vârstă, până la cei mai mici.

Steaua înseamnă cele 31 de medalii olimpice de aur, cele 705 titluri mondiale și miile de medalii europene. Steaua e spirit de luptă, e emoție, e victorie. Steaua înseamnă milioanele de susținători care vibrează la competițiile la care participă sportivii clubului.

Steaua e marea familie roș-albastră de care suntem foarte mândri. La mulți ani Steaua! Îți mulțumim că exiști! La mulți ani tuturor suporterilor Stelei!”, a fost mesajul postat de cei de la CSA Steaua.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!