Transferul lui Chipciu salveaza un club de traditie cu 7 zile inaintea FALIMENTULUI. Ce suma a redirectionat Steaua din cele 3 milioane de euro 

Transferul lui Chipciu salveaza un club de traditie cu 7 zile inaintea FALIMENTULUI. Ce suma a redirectionat Steaua din cele 3 milioane de euro 

Cu sapte zile inaintea unui nou termen la tribunal, pentru schimbarea planului de reorganizare aferent procedurii de insolventa, FC Brasov a tras o gura mare de oxigen. Clubul de la poalele Tampei a primit o suma destul de mare de bani in contul procentelor pe care le detinea dintr-un transfer al lui Chipciu.

FC Brasov respira. Cu greu, insa o face. Formatia de la poalele Tampei, care joaca meciurile din liga secunda "pe cheta", ocupa in acest moment locul al treilea al clasamentului.

Brasovenii incearca sa se salveze printr-o promovare, dar si prin schimbarea planului de reorganizare cu unul care sa le permita o noua reesalonare a datoriilor.

Editia tiparita a cotidianului Gazeta Sporturilor scrie ca FC Brasov a mai primit o veste buna in urma transferului lui Alexandru Chipciu la Anderlecht.

"Stegarii" au pastrat, in momentul cedarii lui Chipciu la Steaua, 25% dintr-un viitor transfer, astfel ca acum au de incasat circa 750.000 euro.

Steaua a facut in aceasta saptamana o prima plata in valoare de 375.000 euro, jumatate din suma totala.

In fata judecatorilor pe 28 septembrie

Suma de 375.000 euro a venit cu doar o saptamana inaintea sedintei de la Tribunalul Brasov, la finalul careia judecatorii vor da cel mai probabil un raspuns in privinta planului de reorganizare.

Cu acest bani in conturi, sefii clubului vor avea un argument in plus pentru ca noul plan "sa treaca".

Colaborare cu Juventus?

De asemenea, oficialii lui FC Brasov mai incearca un "artificiu" in aceasta perioada. Acestia au trimis o scrisoare de intentie catre Juventus Torino, declarandu-si disponibilitatea ca FC Brasov sa inceapa o colaborare cu formatia italiana, campioana ultimelor 5 sezoane din Serie A.

"In proportie de 99%, FC Brasov va scpaa de creantele celor de la Finante, fiind un dosar pe rol la Curtea Suprema", a mai spus si Gabriel Tita, avocatul lui Ioan Niculae, in editia tiparita a cotidianului Gazeta Sporturilor.

VIDEO PROTVPLUS.RO

Surse: Situația privind mall-urile este incertă, acestea nu vor fi deschise prea curând
BRAT