Transferul lui Chipciu in Belgia a salvat Brasovul de la faliment. DECIZIE: Tribunalul a aprobat noul plan de reorganizare, dupa ce Steaua a platit 375.000 euro

Autor: Sport.ro
Miercuri 28 Septembrie 2016, 17:12

	Transferul lui Chipciu in Belgia a salvat Brasovul de la faliment. DECIZIE: Tribunalul a aprobat noul plan de reorganizare, dupa ce Steaua a platit 375.000 euro

Steaua - Villarreal, joi, ora 20:00, la ProTV

La o saptamana de cand Brasovul a incasat jumatate din suma pe care Steaua trebuie sa o achite in contul procentelor pe care formatia de la poalele Tampei le-a pastrat dintr-un transfer al lui Chipciu, oficialii si fanii clubului au primit o veste buna.

Brasovenii au primit in urma cu 7 zile suma de 375.000 euro de la Steaua, reprezentant jumatate din totalul pe care trebuie sa-l incaseze in acest an in contul procentelor pastrate dintr-un transfer al lui Chipciu.

Cu acesti bani, oficialii formatiei au platit o parte din datorii si au mers in fata judecatorilor Tribunalului Brasov pentru a incerca sa ii convinga pe acestia sa nu pronunte falimentul.

Iar argumentul acestora a fost unul de succes, pentru ca astazi instanta judecatoreasca a aprobat noul plan de reorganizare al clubului de fotbal.

In ciuda faptului ca propunerea a fost respinsa de 78% dintre creditori in primavara, ANAF-ul opunandu-se de asemenea, judecatorii au luat o decizie in favoarea clubului.

Argumentul Brasovului in instanta

"Va solicitam sa admiteti intocmirea unui nou plan de reorganizare al clubului. in acest moment, FC Brasov isi desfasoara activitarea, am recuperat de la Steaua 375.000 de euro din transferul lui Chipciu la Anderlect si s-au platit la bugetul de stat toate obligatiile curente in valoare de aproximativ un milion de lei. Sunt discutii si contracte preliminare cu 30 de sponsori care se pot finaliza doar cand vom avea o situatie certa a clubului", spunea Laurentiu Nica, in fata magistratilor de la Tribunalul Brasov, la ultimul termen de judecata.

"Ne dorim sa promovam"

Miercuri, magistratii au pronuntat sentinta si au decis sa mai dea o sansa clubului de la poalele Tampei, acceptand un nou plan de reorganizare.

"Noi am avut incredere in justitie si este o decizie pe care o asteptam. Mergem mai departe, ne dorim sa facem o echipa puternica cu care sa ne batem la promovare", a declarat Paul Enache, managerul general al FC Brasov.

Sumarul datoriilor Brasovului

5 milioane euro catre ANAF

700 mii euro reprezentand salarii neplatite fata de actuali si fosti angajati

1,3 milioane euro datorie catre Ioan Neculaie, fostul patron, cercetat penal pentru ca a sustras bani din conturile clubului

Spania, Grecia, Bulgaria și Italia anunţă că elimină interdicţiile pentru turiştii de la noi
BRAT
Modifică setările cookies