Fotbal intern

Topul european în care Dinamo este peste Bayern, Atletico și Inter!

Farul lui Hagi le depășește și ea în același clasament pe Manchester City, Manchester United sau Chelsea.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 25 Octombrie 2021, 12:15
Data actualizarii: Luni 25 Octombrie 2021, 12:17

CIES Football Observatory, grupul de cercetători care colaborează cu FIFA și care se bazează pe studii statistice, a dat publicității clasamentul celor mai ”productive” cluburi din Europa în materie de jucători formați care în prezent activează în primele ligi de pe continent.

Ajax Amsterdam ocupă prima poziție, cu un număr de 81 de jucători formați pe ”Amsterdam ArenA” (în prezent ”Johan Cruyff Arena”), fiind urmată de Șahtior Donețk, cu 75 de fotbaliști.

Farul și Dinamo, singurele echipe românești prezente în top

S-a ținut cont de definiția UEFA a jucătorilor formați de un club, care presupune că aceștia au evoluat cel puțin trei sezoane la gruparea respectivă între vârstele de 15 și 21 de ani.

Farul Constanța, fosta Viitorul, și Dinamo sunt singurele reprezentante ale României din ineditul clasament. Cu 41 de jucători, clubul lui Hagi le depășește pe Manchester City (37), Manchester United (35) ori Chelsea (35), granzii din Premier League.

Dinamo, în schimb, are 32 de fotbaliști formați, suficient pentru a le întrece pe Atletico Madrid (29), Bayern Munchen (28) sau Internazionale Milano (26).

Modifică setările cookies