Tatăl lui Enes Sali a reacționat după transferul fiului său la FC Dallas

Alexandru Hațieganu
Data publicarii: Miercuri 06 Decembrie 2023, 13:42
Data actualizarii: Miercuri 06 Decembrie 2023, 18:02

Gică Hagi a dat o lovitură de proporții în ultima lună a anului 2023. 

Engli Sali, tatăl lui Enes Sali, transferat de la Farul la FC Dallas, în Major Soccer League, a vorbit la superlativ despre modul în care Gică Hagi l-a ajutat în carieră pe internaționalul de tineret. 

Luni seara, Farul Constanța a anunțat că Enes Sali, cel mai tânăr debutant român în naționala de seniori, a fost transferat de campioana din Superliga la gruparea din Statele Unite. 

Tatăl lui Enes Sali a reacționat după transferul fiului său la FC Dallas

Enes Sali ar fi fost vândut de gruparea antrenată și patronată de Gică Hagi pe suma de 3 milioane de euro. Creativul mijlocaș născut în Toronto va primi un salariu de 2 milioane de euro în următoarele patru sezoane. 

„Am mii și milioane de mulțumiri de transmis clubului Farul, domnului Hagi, acesta este principalul nostru argument. Vrem să spunem că fără ajutorul și fără să-l promoveze „Regele”, nu se întâmpla nimic. Și-i rămânem recunoscători pentru tot restul vieții. Să fim foarte realiști, să ai curajul să bagi un copil de 15 ani să joace cu niște bărbați… nu e puțin lucru. 

Ce șansă a fost asta pentru noi! Spun realitatea, că nu aveam niciun interes acum, s-a terminat. L-a debutat, l-a dus acolo unde trebuie, nu găsesc cuvântul necesar pentru a-i mulțumi. Dacă nu-l arunca în luptă, Enes… cine e Enes? Trebuie să ai un om care să aibă ochi pentru tine”, a declarat tatăl lui Enes Sali pentru prosport.ro.

Mijlocașul Enes Sali (17 ani) se desparte de Farul Constanța și devine al șaptelea jucător român care prinde un transfer în MLS. Sali mai trebuie să obțină viza pentru Statele Unite ale Americii, după care va pleca din România. El va mai sta la Constanța până în ianuarie, iar apoi se va alătura echipei FC Dallas.

Sali s-a născut în Canada

Pentru Enes Sali acest transfer îl aduce mai aproape de țara în care s-a născut. Cel mai tânăr fotbalist din Liga 1 a crescut la Toronto, iar la Constanța a ajuns în 2018. Sali a adunat 56 de meciuri pentru campioana României. El a debutat pentru naționala de seniori a țării noastre la numai 15 ani, fiind cel mai tânăr tricolor din istorie.

Enes Sali este în același timp și cel mai tânăr marcator din istoria Ligii 1. Acesta a înscris pentru Farul Constanța la 15 ani și 6 luni, într-o victorie categorică în fața Academicii Clinceni, scor 5-0. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!