Fotbal intern

Stefan Ashkovski reacționează după gestul golănesc al lui Nicușor Bancu. Mesajul subtil îndreptat spre căpitanul Craiovei 

Căpitanul Universității Craiovei a fost protagonistul unui episod rar văzut pe terenul de fotbal. 

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 13 Mai 2022, 17:55
Data actualizarii: Vineri 13 Mai 2022, 18:22

Nicușor Bancu a avut o ieșire necontrolată la finalul meciului Universitatea Craiova - Sepsi, scor 0-1, în manșa retur a semfinalei Cupei României (2-1 în tur pentru elevii lui Cristiano Bergodi). 

Bancu nu și-a putut reprima instinctul de a-l lovi cu capul în piept pe Ashkovski, jucătorul lui Sepsi, iar procedeul golănesc a amintit de episodul în care au fost implicați Zinedine Zidane și Materazzi. Doar că Banca nu s-a abținut nici după ce l-a văzut întins pe jos pe fotbalistul lui Sepsi. Pentru că avea mingea în mână, căpitanul oltenilor a aruncat-o exact în capul jucătorului care era întins pe teren, un alt gest grosolan.

Ashkovski: "Doamne, ce a fost în capul lui!?" 

Ashkovski nu a vorbit la finele partidei de pe Ion Oblemenco, însă a oferit un interviu pe larg pentru playsport.ro, la o zi după incidentul care i-a lăsat un gust amar. 

"A fost un duel, mingea a ieșit în afara terenului, m-am postat în fața lui și m-am trezit că se repede spre mine și mă lovește cu capul în piept. Iar când eram căzut am simțit că mă lovește mingea în cap. M-am gândit în acea secundă: ”Doamne, ce-a fost asta?!”. Nu sunt însă supărat pe Bancu. L-am iertat. În fotbal se mai produc astfel de evenimente", a spus macedoneanului care joacă  din 2019 în România. 

Fotbalistul echipei care va juca finala Cupei României contra lui FC Voluntari i-a transmis și un mesaj subtil lui Nicușor Bancu, despre care aseară, după meci, a vorbit și Mihai Rotaru. 

Stefan Ashkovski: "Trebuie să rămâi un om demn, corect"

Ashkovski a dat exemplul meciului Italia - Macedonia de Nord, din play-off-ul pentru CM 2022, când peninsularii s-au dus la final să-i salute pe câștigători. 

"Nu m-am gândit la asta (n.r.: dacă e cel mai dezamăgitor moment de când evoluează în România), dar adevărul e că m-a surprins gestul lui Bancu. Am mai jucat în destule ocazii împotriva lui, n-au existat niciodată probleme. Sunt capabil însă să înțeleg că, pe durata unui joc, mintea e uneori fierbinte și te împinge să mai ai ieșiri necontrolate.

Dar, indiferent că pierzi sau câștigi, trebuie să rămâi un om demn, corect, mai ales din postura lui de căpitan al Craiovei. Când Italia a pierdut barajul împotriva noastră a Macedoniei, au venit să ne salute, să ne strângă mâna. Despre asta e vorba. Îți arăți caracterul la înfrângeri", a declarat Ashkovski, pentru sursa mai sus citată. 

Modifică setările cookies