Fotbal intern

GALERIE FOTO Stadionul Dinamo devine "Groapă" de gunoi! Cum arată acum arena

Dinamo este ultima echipă de tradiție din București care așteaptă să se mute într-un stadion modern. Așa cum s-a întâmplat cu Rapid și Steaua.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 15 Martie 2023, 17:47
Data actualizarii: Miercuri 15 Martie 2023, 18:38

Există un proiect pentru ridicarea unui nou stadion în Ștefan cel Mare, cu ajutorul CNI. Inițial s-a spus că bătrânul Stadion Dinamo va fi demolat în 2022. Acest lucru nu s-a întâmplat, iar proiectul bate pasul pe loc acum. Nu există o dată la care va începe procesul de demolare.

Cum arată acum stadionul Dinamo

Sport.ro a vizitat "Groapa", iar peisajul este unul dezolant. În tribune au rămas o mulțime de sticle de bere goale, coji de semințe sau ambalaje. Asta pe lângă scaunele rupte și treptele sparte. În galeria foto din articol puteți vedea cum se prezintă acum stadionul, la început de primăvară.

În schimb, gazonul se prezintă în condiții decente. Stadionul este folosit în continuare de CS Dinamo, care evoluează în Seria 4 din Liga 3. Dinamo din Liga 2, echipa susținută de majoritatea suporterilor, a început să își dispute meciurile de acasă pe arena Arcul de Triumf. Casa rugbyului românesc a beneficiat de o renovare totală în vederea organizaării EURO 2020, la București. Același lucru ar fi trebuit să se întâmple și cu arena Dinamo, dar nu s-a ajuns la un acord.

Dinamo se simte bine pe Arcul de Triumf. Stadionul le-a purtat noroc "câinilor" pregătiți de Ovidiu Burcă, care s-au calificat în play-off. De partea cealaltă, CS Dinamo ocupă locul 5 în Seria 4 din Liga 3. CS Dinamo va disputa pe 18 martie următorul meci în "Groapă", contra celor de la ACS Muscelul Câmpulung Elite. CS Tunari e lider în această serie, din care mai face parte și FCSB II.

"Groapa", inaugurată în 1951

Stadionul Dinamo, poreclit "Groapa", a fost inaugurat în 1951. Ultima renovare de care a beneficiat arena a avut loc în anul 2007.

Bătrânul stadion are o capacitate de 15.032 de locuri. În urmă cu aproape un an, directorul de investiții de la CNI, Adrian Cefalan, a spus că "90% noul stadion se va face pe locul celui actual". De asemenea, CNI vrea să facă un stadion mai mare în Ștefan cel Mare. Noua arena ar urma să aibă aproximativ 25.000 de locuri.

Ultimul meci disputat de FC Dinamo în "Groapă" a fost returul barajului cu Universitatea Cluj. Acel duel s-a terminat la egalitate, scor 1-1, dar ardelenii au promovat grație succesului din tur, scor 2-0. Dinamo a retrogradat astfel în Liga 2, pentru prima oară în istoria de 74 de ani a clubului.

Primul meci disputat în Ștefan cel Mare a fost Dinamo - Locomotiva Timișoara, scor 1-0, pe 14 octombrie 1951. În "Groapă" au ajuns de-a lungul timpului și nume uriașe din fotbalul european, cum ar fi Benfica, Everton sau Galatasaray.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!