Sebastian Bodu: "Nu este de gluma! Toti se cred un fel de Hagi ai evaziunii..."

Autor: Sport.ro
Vineri 18 Ianuarie 2008, 08:29
"INDUSTRIA FOTBALULUI ESTE CATEGORIA PREMIUM A EVAZIUNII FISCALE"

 Fostul sef de la ANAF, Sebastian Bodu, a povestit in Prosporport despre cazul care a zguduit lumea fotbalului. Fratii Becali, Gica Popescu, Cristi Borcea, George Copos, Meme Stoica si alte nume mari din fotbalul romanesc - au fost pusi sub urmarire penala avand in vedere modul in care au fost facute transferurile unor jucatori. Aflat la Strasbourg, unde isi desfasoara mandatul de europarlamentar, Sebastian Bodu s-a aratat incantat de ancheta DNA.

 "

Este o decizie pe care o salut, fiind o continuare a investigatilor incepute acum doi ani, demarate de inspectorii Fiscului si de comisarii Garzii Financiare"

"Da, asa este, dar nu vreau sa-mi arog eu toate meritele. O parte din aceste investigatii, este drept, au pornit de la actiunea demarata de ANAF, care a dat startul atunci la o actiune concentrata impotriva evaziunii fiscale din fotbalul romanesc.

"Numele care s-au anuntat sunt, in mare, cele despre care vorbisem si noi. Imi pare insa rau ca, dupa plecarea mea de la ANAF nu s-a mai auzit de masuri concrete impotriva evaziunii din fotbal sau macar de continuarea cercetarilor pe care eu nu am mai reusit sa le termin"

"In mod normal, justitia ar trebui sa pedepseasca cu ani grei de inchisoare infractiunile comise de oamenii din fotbal cu sumele nedeclarate din transferuri. Industria fotbalului face parte din categoria Premium a evaziunii fiscale, foarte multi se cred aici un fel de Hagi ai evaziunii...", a vorbit Sebastian Bodu in Prosport.

”Dialogul surzilor”. Deputații nu au fost în stare să poarte o discuție prin telefon
BRAT