S-a deschis National Arena, dar se poate inchide stadionul din Cluj! Situatie incredibila: al doilea stadion al tarii e ingropat in datorii si are conturile blocate

S-a deschis National Arena, dar se poate inchide stadionul din Cluj! Situatie incredibila: al doilea stadion al tarii e ingropat in datorii si are conturile blocate

National Arena, cel mai mare stadion al tarii, a stat inchis timp de aproape o jumatate de an din lipsa unor hartii. Se poate insa si mai rau! Clujenii ar putea sa ramana fara cea de-a doua arena a tarii din cauza datoriilor uriase acumulate.

Cluj Arena s-ar putea inchide la nici o luna de meciul cu Spania.

Digi24 anunta ca al doilea cel mai mare si mai modern stadion al Romaniei a acumulat datorii record de 13 milioane de lei, peste 4 milioane de euro, si nu poate scapa de ele pentru ca metoda propusa de administratie a fost respinsa de Consiliul Concurentei.

Sursa citata noteaza ca stadionul are conturile blocate de noua luni pentru ca nu a platit niciodata dupa deschidere impozite catre Primarie, desi functioneaza de cinci ani.

"Majorarea capitalului social cu aceasta suma ar putea reprezenta un ajutor de stat. In aceste conditii, solutia recomandata a fost aceea a acordarii unui imprumut in conditii perfect compatibile cu cele ale pietei", a spus Alin Iuga, purtator de cuvant al CJ Cluj.

Varianta nu a fost insa agreata pe motiv ca bugetul Cluj Arena este prea mic pentru un astfel de credit. In aceste conditii, administratorii se afla in imposibilitatea de a plati restantele, iar acestea se aduna de la zi la zi.

O alta solutie ar fi aceea de a sterge penalitatile de intarziere, insa acest lucru presupune plata cat mai rapida a datoriei acumulate.

"Ne descurcam foarte greu, incercam sa ne platim utilitatile, sa fim la zi cu ele, pentru a nu periclita activitatea", spune si Radu Ratiu, administratorul Cluj Arena.

Stadionul din Cluj a costat 45 de milioane de euro si a fost inaugurat in 2011.

TOATA Romania vede Romania! Feroe - Romania, sambata, ora 19:00, in direct la PRO TV!

Vrem din nou la Euro! Luni, 20:30, Romania U21 - Irlanda de Nord U21, in direct la PRO TV!VIDEO PROTVPLUS.RO

"Vreau să le mănânc ficații!" Primarii din Mangalia și Hârșova acuză echipa ”România, te iubesc” că face reportaje la comandă
BRAT