Reportaj EXCLUSIV din unica academie de fotbal de 10 mil euro din Romania. O zi in lumea viitoarelor STARURI pentru Real si Barca

EXCLUSIV SPORT PROTV | Sute de copii, zeci de angajati si un milion de euro buget pe an. Academia Hagi implineste 5 ani. Pentru prima data, un fotbalist roman care a facut bani la Real si Barca, a investit in fotbal. Hagi si-a deschis portile Academiei.

Copiii de la Academia Hagi isi incep fiecare zi la 6.30. Atunci e trezirea.Copiii au venit din toata tara la Ovidiu, unde Hagi a investit 10 milioane de Euro in cea mai tare Academie din sud estul Europei.

Micul dejun e foarte important pentru pustii care-si impart ziua intre scoala si terenul de fotbal. Regimul e drastic, ca si la lotul de gimnastica.

"Nu ies singuri sa-si cumpere ce-si doresc. Au mancarea asigurata de noi", spune Alexandru Petcu, medic nutritionist la Academia Hagi.

Micii fotbalisti sunt dusi la scoala cu autocarul Academiei. E singura scoala la care fotbalistii merg cu placere. Pustii nu prind echipa in saptamana in care iau note proaste.

"Nu avem copii sa ramana corijenti sau repetenti", spune Stelian Damasaru, profesorul coordonator de la Academie.

Hagi a cerut ca pustii sa invete engleza si spaniola. Micii fotbalisti sunt artisti. "Avem copii care canta foarte bine la orga, chitara, voce", mai spune Damasaru.

Hagi construieste un hotel la Academie, unde exista deja 9 terenuri de antrenament si stadionul pe care pustii au obtinut multe trofee.

"Sunt 9 titluri de campioni, 4 titluri de medaliati cu argint si 6 medalii de bronz", explica Lucian Burchel, directorul tehnic al Academiei Hagi.

In total, 60 de angajati are Hagi la Academie: antrenori, profesori, medici si chiar un psiholog. Copiii lui Hagi sunt prea mici pentru energizantele cu care Steaua lui Reghe a uimit Romania.

"Nu, la copii nu vom vedea nicio punguta cu lichid special sau bulina magica", declara Silviu Botea, kinetoterapeutul Academiei.

Parintii n-au voie in vestiarele Academiei, unde exista postere cu cei mai talentati fotbalisti, dar si citatele marilor antrenori. "Am facut Academie sa-l gasesc pe noul Hagi. Vreau sa crestem mai multi fotbalisti pentru Real, Chelsea si Milan, spune Hagi.

"Cred ca o sa scoatem jucatori foarte buni pe plan european si sa ne batem si cu echipele din Europa", declara si Gica Hagi.

Dupa orele de studiu, copiii se intorc la fotbal. La cel virtual, unde Romania - Ungaria si Real - Barca sunt meciurile care-i incita. Stingerea e la 22.30. Copiii respecta regulile lui Hagi - predau telefoanele si tabletele inainte de culcare.

VIDEO PROTVPLUS.RO

Vlad Voiculescu pregătește o listă a „medicamentelor esențiale” printr-un ordin de ministru
BRAT

Modifică setările cookies