Fotbal intern

Regretatul Didi Prodan ar fi împlinit 50 de ani! Poveste memorabilă cu fostul mare internațional: ”Am început să râdem”

Regretatul Daniel ”Didi” Prodan, fostul mare fundaș stânga și component al Generației de Aur, ar fi împlinit, marți, 50 de ani.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 23 Martie 2022, 09:45
Data actualizarii: Miercuri 23 Martie 2022, 09:48

Prodan s-a stins din viață pe 16 noiembrie 2016, la 44 de ani, în urma unui infarct, lăsând un gol imens în sufletele iubitorilor de fotbal din România. Foștii colegi de la Steaua și echipa națională au povești memorabile cu fostul mare internațional.

Florin Maxim, fost coleg cu Prodan la Steaua, a povestit, în urmă cu doi ani, un episod cu Didi de la antrenamentele echipei din Ghencea. Fostul fundaș a stârnit hohote de râs printre colegii săi și l-a făcut să râdă chiar și pe Victor Pițurcă!

Didi Prodan ar fi împlinit 54 de ani! Poveste memorabilă cu fostul mare internațional: ”Am început toți să râdem”

„Era sufletul vestiarului. Făceam antrenamentul pe terenul 6 în Ghencea și, în perioada aceea, veneau soldații să ne ajute, să dea mingiile din sptate, erau tot timpul 15-20 de soldați pe lângă stadion. A început ploaia și făceam finalizare, era domnul Pițurcă antrenor. A dat Didi un șut peste, era ca un panou din ăsta ca o poartă, unde mai exersai tehnica.

S-a dus după el, a cerut montonul unui soldat și-a dat la mustață cu nămol, și-a dat freza într-o parte, zici că era Hitler, și a venit pe teren așa. Am început toți să râdem. Și ne-a Piți, care era sobru. Deci, incredibil! Era un om fantastic”, povestea Florin Maxim, potrivit Gsp.ro.

Daniel Prodan și-a început cariera de fotbalist în orașul natal, la Satu Mare, unde a jucat pentru Olimpia. În 1992 a ajuns la Steaua, pentru care jucat până în 1996, și alături care a cucerit trei titluri, două Cupe ale României și trei Supercupe.

Prima sa experiență în străinătate a fost la Atletico Madrid, unde a jucat timp de doi ani, după care a ajuns la Rangers, în Scoția. În 1999 s-a întors la Steaua, însă doar pentru un sezon. A mai evoluat pentru Rocar și FC Național și, înainte de retragere, a mai bifat o ”aventură” în străinătate, în Italia, la Messina Peloro.

Didi Prodan e campion în Scoția, iar cu Atletico Madrid a ajuns până în semifinalele Cupei UEFA, unde a fost eliminat de Lazio cu 1-0 la general.

  • 54 de selecții a bifat Daniel Prodan pentru naționala României, pentru care a marcat un gol, împotriva Slovaciei, în preliminariile Campionatului European din 1996.
Modifică setările cookies