Mihai Stoica csa steaua FCSB Fotbal intern Mihai Stoica

Reacția lui MM Stoica după ce FCSB a pierdut procesul cu CSA privind palmaresul Stelei: „Eu pe asta nu o înțeleg!”

Curtea de Apel București a respins cererea conexă privind constatarea dreptului de a utiliza, în perioada 2003-2017, palmaresul fostei echipe de fotbal profesionist „Steaua Bucureşti”, ca neîntemeiată.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 24 Octombrie 2023, 08:27
Data actualizarii: Marti 24 Octombrie 2023, 09:41

Mihai Stoica, managerul general de la FCSB susține că nu înțelege cum a putut fi luată o astfel de decizie, în condițiile în care FCSB a fost echipa care a continuat în prima ligă, în locul Stelei.

„Cred că trebuie să ne oprim după prima frază, că admite apelul. După care îl citez pe Cristi Costache, care a zis perla anului, că palmaresul e ca părul de pe piept, îl iei cu tine. 

Să zici că o zonă a palmaresului rămâne în eter, eu pe asta n-o înţeleg. Se şterg rezultatele de atunci, jucătorii de atunci nu mai au trofee în acea perioadă? Nu ştiu, chiar nu ştiu. 

Vrei să-ţi spun ceva? Întrebare. În 2002, la Galaţi, am bătut Steaua cu 1-0, îl aveam antrenor pe Marius Lăcătuş. Ni se şterge şi nouă rezultatul de atunci?”, a spus MM Stoica, pentru Orangesport.

De unde a pornit noul proces dintre CSA și FCSB

În iulie 2019, Tribunalul Bucureşti a atribuit CSA Steaua palmaresul echipei de fotbal "Steaua Bucureşti" de la înfiinţare, respectiv 1947, până în anul 2003.

FCSB a făcut apel, iar pe 28 iunie 2021 Curtea de Apel Bucureşti a dat parţial dreptate clubului patronat de Gigi Becali, în sensul că CSA Steaua a primit palmaresul doar pentru perioada 1947 - 1998.

FCSB a făcut recurs şi la decizia Curţii de Apel Bucureşti, potrivit Agerpres, iar Instanţa supremă a dispus ca procesul să se rejudece la CAB.

Luni, Curtea de Apel Bucureşti a decis să atribuie CSA Steaua palmaresul din perioada 1947 - 1998, însă este neclar ce se întâmplă cu intervalul 1998-2003.

„Admite apelul formulat de apelanta - pârâtă SC Fotbal Club FCSB SA (fostă Fotbal Club Steaua Bucureşti SA). Admite cererile de intervenţie accesorie formulate de Asociaţia Steaua 1947 LTD Bucureşti şi Asociaţia Salvaţi Steaua. Anulează în parte sentinţa apelată şi rejudecând: Admite excepţia lipsei calităţii procesuale active a reclamantului CSA în privinţa cererii având ca obiect dreptul la palmares pentru perioada 1998-2003 şi respinge această cerere în consecinţă. Respinge excepţiile inadmisibilităţii, a lipsei de interes, a lipsei calităţii procesuale active şi pasive invocate în legătură cu cererea conexă, ca neîntemeiate. Respinge cererea conexă privind constatarea dreptului de a utiliza, în perioada 2003-2017, palmaresul fostei echipe de fotbal profesionist "Steaua Bucureşti", ca neîntemeiată. Menţine dispoziţiile sentinţei referitoare la soluţia în privinţa constatării că palmaresul echipei de fotbal Club Sportiv al Armatei "Steaua Bucureşti" din 1947 şi până în 1998 aparţine reclamantului CSA şi referitoare la soluţia dată cererii conexe vizând perioada 1947 - 2003. Obligă intimatul-reclamant la plata către apelanta-pârâtă a sumei de 3000 lei, cheltuieli de judecată. Cu drept de recurs în 30 de zile de la comunicarea deciziei, care se va depune la Curtea de Apel Bucureşti - Secţia a III-a Civilă şi pentru cauze cu minori şi de familie”, se arată în decizia CAB.

Cele două cluburi au mai avut şi alte subiecte de dispută în instanţă, printre care şi cine avea dreptul să folosească numele de "Steaua".

În mai 2018, Instanţa supremă a decis că echipa deţinută de Gigi Becali - Fotbal Club Steaua Bucureşti (FCSB) - nu mai are voie să folosească numele "Steaua" şi "Steaua Bucureşti" fără consimţământul Clubului Sportiv al Armatei (CSA) Steaua.

În consecinţă, FCSB nu are voie să utilizeze marca "Steaua" în competiţiile sportive, pe documente, pe bilete de acces, pentru publicitate, în înscrierile în asociaţiile şi federaţiile sportive. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!