Razvan Burleanu Conference League FCSB Fotbal intern

Răzvan Burleanu spune că echipele românești au obținut rezultate bune în Europa

Cu o singură vitorie în prima manșă din turul trei preliminar al Conference League (a treia competiție ca importanță în Europa), Răzvan Burleanu spune că echipele românești s-au descurcat bine.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 05 August 2022, 19:14
Data actualizarii: Vineri 05 August 2022, 19:20

Burleanu a susținut vineri, că echipele din România care evoluează în Conference League au obţinut “rezultate bune totuşi” în meciurile din această săptămână, din prima manşă a turului trei preliminar.

Miercuri, FCSB a învins în deplasare Dunajska Streda, scor 1-0, iar joi CFR Cluj a remizat în deplasare cu Şahtior Soligorsk, scor 0-0, Universitatea Craiova a fost învinsă în deplasare de Zoria Luhansk, scor 1-0, şi Sepsi Sfântu Gheorghe a pierdut acasă în faţa echipei Djurgarden, scor 1-3.

„Dacă în urmă cu o săptămână eram fericiţi, rezultatele de miercuri şi joi sunt nişte rezultate bune totuşi. FCSB şi CFR Cluj pleacă cu prima şansă, Universitatea Craiova cred că are capacitatea ca pe teren propriu să întoarcă acest avantaj minim al ucrainenilor, în timp ce Sepsi cu siguranţă va avea o misiune mult mai dificilă în deplasarea din Suedia, dar vor merge acolo să câştige. 

Ne-am dori să avem un număr cât mai mare de echipe care să meargă în play-off şi după aceea în grupe. Dacă anul trecut am avut o singură echipă, ne-am dori să avem cel puţin două echipe în grupe. Dacă vom avea trei, chiar va fi un rezultat foarte bun”, a spus Răzvan Burleanu la o conferință de presă.

Deciziile de vineri ale Comitetului Executiv al FRF

– Aprobă cu unanimitate de voturi Hotărârea Comitetului de Urgenţă al FRF nr. 9 din 15.07.2022.

– Aprobă cu unanimitate de voturi Hotărârea Comitetului de Urgenţă al FRF nr. 10 din 19.07.2022.

– Omologhează cu unanimitate de voturi clasamentele competiţiilor masculine de juniori U19 judeţean şi U17 judeţean pentru sezonul 2021-2022.

– Aprobă cu unanimitate de voturi costurile aferente organizării stagiului de pregătire al Echipei Naţionale de Juniori U20 a României ce urmează a se desfăşura în Danemarca în perioada 18 – 27 septembrie 2022, care include şi disputarea a două meciuri amicale.

– Aprobă cu unanimitate de voturi costurile aferente transportului aerian al membrilor delegaţiei Echipei Naţionale de Seniori a României pentru desfăşurarea jocului oficial dintre reprezentativele Finlandei şi României din cadrul competiţiei UEFA Liga Naţiunilor ce urmează a se disputa la 23 septembrie 2022..

– Aprobă cu unanimitate de voturi costurile aferente desfăşurării meciului oficial dintre echipele naţionale de fotbal feminin senioare ale Lituaniei şi României din cadrul Preliminariilor Campionatului Mondial de Fotbal Feminin ce urmează a se disputa la 02 septembrie 2022.

– Aprobă cu unanimitate de voturi costurile aferente desfăşurării meciului oficial dintre echipele naţionale de fotbal feminin senioare ale Italiei şi României din cadrul Preliminariilor Campionatului Mondial de Fotbal Feminin ce urmează a se disputa la 06 septembrie 2022.

– Aprobă cu unanimitate de voturi modificarea cuantumului premiilor în bani ce urmează a fi acordate cluburilor pentru participarea în Cupa României.

– Ia act de informarea Comisiei Centrale a Arbitrilor cu privire la numirea în funcţia de Vicepreşedinte a Comisiei a domnului Marcel SAVANIU.

– Aprobă cu unanimitate de voturi lista de observatori de arbitri pentru Liga 2.

– Aprobă cu unanimitate de voturi referatul Departamentului de Licenţe şi Afilieri şi dispune afilierea cluburilor menţionate în cuprinsul acestuia.

– Aprobă cu unanimitate de voturi calendarul competiţional al Ligii a 3-a.

– Aprobă cu unanimitate de voturi Regulamentele competiţiilor de juniori pentru anul competiţional 2022/2023 cu menţiunea că în ceea ce priveşte Regulamentul competiţiei U19 judeţean, acesta va fi modificat conform dezbaterilor din cadrul şedinţei cu privire la jucătorii care deţin viză FRF .

– Amână cu unanimitate de voturi dezbaterea şi aprobarea modificărilor aduse Regulamentelor RSTJF şi Regulamentului Disciplinar şi ROAF pentru proxima şedinţă.

– Aprobă cu unanimitate de voturi schimbarea denumirii clubului ACS Fotbal Club Someşul Dej în Club Sportiv Minerul 1947 Ocna Dej.

– Aprobă cu unanimitate de voturi schimbarea denumirii şi a sediului social a clubului Clubul Sportiv Rucăr, cu sediul în str. Braşovului nr. 58, comuna Rucăr, judeţul Argeş în Asociaţia Club Sportiv Muscelul Câmpulung Elite, cu sediul în str. Ion Giurculescu, nr. 24, Câmpulung, judeţul Argeş.

– Aprobă cu majoritate de voturi (un vot împotrivă) cesionarea activităţii fotbalistice şi a dreptului de participare în competiţiile organizate de FRF, de la Asociaţia Clubul Sportiv Vediţa Coloneşti M.S., persoană juridică de drept privat către Asociaţia Clubul Sportiv Vediţa Coloneşti, persoană juridică de drept public.

– Aprobă cu unanimitate de voturi cesionarea activităţii sportive de fotbal feminin şi a dreptului de participare în competiţiile de fotbal feminin organizate de FRF de la Asociaţia Club Sportiv ACS Fortuna Becicherecu Mic către S.S.U. Politehnica Timişoara.

– Urmare a cesiunilor mai sus aprobate, aprobă ca cluburile ACS Vediţa Coloneşti M.S. şi ACS Fortuna Becicherecu Mic să fie dezafiliate, iar clubul ACS Vediţa Coloneşti să fie afiliat la Federaţia Română de Fotbal.

– Aprobă cu unanimitate de voturi asocierea Clubului Sportiv Municipal Avântul Reghin, participant în Liga 3 cu Clubul Sportiv Şcolar Liceul Teoretic “Lucian Blaga” Reghin, club cu activitate exclusivă de juniori.

– Aprobă cu unanimitate de voturi documentul „Politica FRF privind mediul înconjurător”.

– Aprobă cu unanimitate de voturi documentul „Politica FRF privind drepturile omului”.

– Aprobă cu unanimitate de voturi costurile de cazare şi masă ocazionate de desfăşurarea meciului amical dintre echipele naţionale de fotbal de seniori ale României şi Sloveniei ce urmează a se disputa pe Cluj Arena în luna noiembrie 2022.

– Aprobă cu unanimitate de voturi cuantumul baremurilor pentru arbitri, observatori de arbitri şi delegaţi de joc pentru competiţiile de fotbal feminin.

– Aprobă cu unanimitate de voturi completarea componenţei Comisiei FRF pentru Liga 3.

– Aprobă cu unanimitate de voturi costurile aferente reparaţiilor şi modernizării terasei Federaţiei Române de Fotbal, conform solicitării Departamentului de Achiziţii.

– Aprobă cu unanimitate de voturi sistemul de desfăşurare al competiţiei Liga 3 în sensul clarificării criteriilor de retrogradare (modalitate de determinare a celei mai slabe linii de clasament în situaţia în care unele echipe au un număr mai mic de jocuri disputate).

– Aprobă cu unanimitate de voturi modificarea prevederilor art. 30 alin. 15 şi art. 18 alin 6 din ROAF.

– Aprobă cu unanimitate de voturi modificările prevederilor art. 20 alin 2 şi art. 23 din Regulamentul privind statutul antrenorului. De asemenea, se va completa cu privire la angajarea antrenorului şi posibilitatea încheierii unui contract de activitate sportivă între cluburi şi antrenori.

– Aprobă cu unanimitate de voturi sistemul de desfăşurare al competiţiei Liga 1, Fotbal în sală.

– Aprobă cu unanimitate de voturi 3 septembrie 2022 ca dată de începere a competiţiei Liga 1, Fotbal în sală.

– Amână cu unanimitate de voturi data de disputare a competiţiei Supercupa României la Fotbal în sală.

– Aprobă cu unanimitate de voturi formatul competiţiilor şi componenţa nominală a Campionatelor Liga 1 şi Ligii a 2-a la Fotbal feminin.

– Aprobă cu unanimitate de voturi componenţa seriilor pentru competiţiile: Liga de Tineret, Liga Elitelor U16 şi a Campionatelor Naţionale U19 şi U17.

– Aprobă cu unanimitate de voturi completarea locului vacant în Liga a 3-a urmare a retragerii clubului CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu de către clubul ACS Sticla Arieşul Turda.

– Aprobă cu unanimitate de voturi modificarea prevederilor art. 19 alin. 5 din Regulamentul Disciplinar.

– Aprobă cu unanimitate de voturi modificarea art. 30 alin. 18 par. 3 lit. b din ROAF.

Modifică setările cookies