Programul "Un faliment pe saptamana" in Liga a II-a! Inca o echipa poate incheia prematur sezonul din cauza datoriilor

Liga II liga a doua Liga a II-a SC Bacau Fotbal intern
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 11 Martie 2015, 12:51
Data actualizarii: Miercuri 11 Martie 2015, 13:09

Falimentul fotbalului romanesc continua! Dupa ce Liga I s-a umplut de echipe aflate in insolventa, esalonul secund pare sa se afunde intr-o criza la fel de grea.

Echipele din cele doua serii ale ligii a doua se confrunta cu mari probleme financiare, iar Sageata Navodari a fost chiar sanctionata cu nu mai putin de 20 de puncte. Alaturi de Sageata, si Unirea slobozia, echipa care a jucat Play Off de promovare anul trecut (desi nu isi depusese licenta), a decis sa ceara de la Consiliul Local un document prin care solicita retragerea echipei de fotbal din campionat si reluarea activitatii in sezonul viitor, in Liga a III-a.

Iar lucrurile nu s-au oprit aici. Ulterior, Fortuna Poiana Campina si-a pierdut jucatorii si a anulat activitatea, scotandu-si chiar stadionul la vanzare, iar Gloria Buzau a ajuns pe marginea prapastiei.

Un faliment pe saptamana

Liga a II-a poate ramane in curand fara echipe. Dupa cele patru formatii mentionate mai sus, alte doua se afla in situatii critice, avand sanse mici sa evolueze in etapa urmatoare.

Potrivit Liga2.ro, oficialii Bacaului se confrunta si ei cu mari probleme, iar activitatea ar putea fi suspendata curand. Jucatorii de la SC Bacau sunt neplatiti de luni bune, iar termenul limita de achitare a datoriilor se apropie.

Mai mult, echipa risca sa nu mai faca deplasarea la Suceava, pentru meciul cu Rapid CFR Suceava.

In urma controlului Curtii de Conturi efectuat in aceasta iarna, SC Bacau trebuie sa inapoieze sase miliarde de lei vechi din banii incasati de la Consiliul Local. Noua conducere a echipei, in frunte cu Cristian Ciocoiu, a reusit sa amane aceasta plata pana pe 26 martie, insa vechile datorii si asocierea in trecut a echipei cu Romeo Stavarache si Liviu Goian, retinuti pentru fapte de coruptie, inca tin departe mediul de finantare privat - scrie Liga2.ro

SC Bacau risca o depunctare serioasa daca nu va face dovada achitarii restantelor financiare catre jucatori si catre fostii antrenori, Viorel Tanase si Tudorel Pelin, pana pe 25 martie.

Bacaul e pe locul 5 in Seria I a ligii secunde si pastreaza sanse la Play Off. Cu toate acestea, datoriile pot ingropa clubul.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!