Prima reacție a lui Adrian Mititelu, după ce l-a numit pe Giovanni Costantino pe banca lui FCU Craiova. Cu cine l-a comparat

Adrian Mititelu FCU Craiova Giovanni Costantino Fotbal intern Adrian Mititelu
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 17 Octombrie 2023, 20:45
Data actualizarii: Marti 17 Octombrie 2023, 20:49

Antrenorul italian Giovanni Costantino a semnat, marţi, cu FCU Craiova, un contract valabil până la sfârşitul sezonului, cu opţiune de prelungire pentru încă un sezon.

Giovanni Costantino a venit alături de Maurizio Morra, care va avea rolul de antrenor secund. Din staff vor mai face parte şi Dan Vasilică (preparator fizic), Gabriele Aldegani (antrenor cu portarii) şi Valentin David (antrenor secund).

Adrian Mititelu i-a lăudat calitățile lui Costantino și l-a comparat pe acest cu Nicolo Napoli, antrenorul italian care a ocupat poziția de antrenor al lui FCU de nu mai puțin de nouă ori.

„Îmi aduce aminte de Nicolo Napoli din urmă cu 20 de ani, chiar sincer vă spun, parcă îmi aminteam de Napoli, cam aceeaşi vârstă, dacă nu avea 39-40 de ani când l-am adus în România. L-am ajutat să antreneze foarte mult timp în România, deşi în 90% din timp a fost numai sub comanda mea, dar asta nu înseamnă că nu a avut calităţi de antrenor.

Giovanni este mult mai bine pregătit din punct de vedere profesional, comunică foarte bine, vorbeşte foarte bine şi limba engleză, şi limba spaniolă care la noi este foarte importantă. A promis că o să înveţe în scurt timp şi limba română.

Costantino știe fotbal, susține Mititelu

Este un om care ştie ce vrea în viaţă, e tobă de fotbal, mai are nevoie şi de puţină şansă. Dar eu ce pot să vă spun e că îi voi acorda tot sprijinul să reuşescă pentru că el cunoaşte fotbal, are dorinţă şi o capacitate de efort ieşită din comun.

Sincer, am încredere în el. Oricum, nu se mai pune problema ca el să fie schimbat foarte repede aşa cum anticipau nişte prevestitori de-ai noştri pentru că m-am plictisit şi eu de schimbat antrenori. Dacă nici el nu reuşeşte, înseamnă că va fi foarte greu să reuşească altcineva.

El este stăpânul vestiarului, are puteri depline. Eu o să îl ajut cu ceea ce depinde de mine. Am un presentiment foarte pozitiv în legătură cu acest om. Chiar cred că va face treabă. Numai ghinionul poate să îl împiedice să facă treabă pentru că îl simt că e bun! Cred că e un moment istoric azi, pentru că eu cred că în fotbalul românesc a pătruns un antrenor care va ridica nivelul fotbalului românesc”, a spus Adrian Mititelu, pentru FCU TV.

  • Costantino va fi al patrulea antrenor al echipei din Bănie în acest sezon.

Echipa patronată de Adrian Mititelu a început sezonul cu interimarul Florin Drăgan, dar apoi a fost pregătită de Nicolae Dică (etapele 2-7), după demiterea acestuia revenind ca interimar Drăgan. Pe 21 septembrie, Paul Răducan a fost numit antrenor principal, semnând un contract până pe 30 iunie 2024.

În vară, FC U Craiova a schimbat antrenorul după doar câteva săptămâni de la numire, portughezul Joao Janeiro fiind concediat pe 21 iunie după ce începuse treaba pe 3 iunie.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!