Fotbal intern

Peste 50 de meciuri din Europa in acest sezon, suspectate de BLAT! Si Romania e pe harta UE a coruptiei! Meciurile pe care s-au pariat 50 mil euro

Peste 50 de partide din acest sezon sunt pe lista meciurilor suspectate de blat, conform unui raport prezentat in Parlamentul European.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 02 Iunie 2015, 17:18
Data actualizarii: Marti 02 Iunie 2015, 17:20

50 de milioane de euro este suma pariata pe cateva meciuri din Albania si din Liga a doua din Belgia. Potrivit Agerpres, pe lista meciurilor suspecte apar ultimele doua partide jucate de RAEC Mons in divizia a doua din Belgia, precum si un amical disputat de Oostende, contra albanezilor de la Skenderbeu. Jucatorii lui Skenderbeu, echipa campioana a Albaniei, sunt cei au incercat sa organizeze blatul cu Oostende, iar pe cele doua meciuri ale lui Mons s-au mizat 50 de milioane de euro, a precizat Federbet, agentia de control a fluxurilor financiare in jurul pariurilor sportive.

Numai intre 2008 si 2011, Europol a detectat 680 de meciuri trucate, pentru ca in sezonul 2013-2014 sa fie semnalate 460 de cazuri. In prezent exista suspiciuni foarte puternice in legatura cu peste 50 de jocuri din Europa in 2014-2015. Sursa citata precizeaza ca sunt afectate campionatele din Romania, Croatia, Letonia, Slovenia, Cipru sau Ucraina.

Europarlamentarul Marc Tarabella, responsabilul cu protectia consumatorilor, sustine ca "malversatiunile sunt atat de numeroase, incat singurii care nu stiu rezultatul sunt suporterii de pe stadion. Sumele partiate sunt inca mai tulburatoare pentru meciurile din diviziile inferioare, mai ales atunci cand se cunosc dificultatile financiare ale multor cluburi la acest nivel"

Francisco Barranca, secretarul general Federbet, declara ca "problema este din ce in ce mai mare si din ce mai profunda in fiecare saptaman. Doar in ultimul weekend, noi am inregistrat sapte tentative de trucare. A existat chiar un meci amical fantoma intre echipa portugheză Freamunde si cea spaniola Ponferradina care n-a avut niciodata loc si a fost disputat de 22 de copii! Mai multe mii de euro au fost mizate pe aceasta intalnire"

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies