Fotbal intern

"Niște derbedei!" Cea mai dură reacție după FCSB - Mioveni 3-0. Argeșenii amenință că se retrag din campionat

Deciziile centralului Marcel Bârsan luate în partida FCSB - Mioveni 3-0, meci din etapa a 12-a a Ligii 1, jucată la Buzău, sâmbătă seara, i-au revoltat pe oamenii apropiați formației argeșene. 

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 17 Octombrie 2021, 00:13
Data actualizarii: Duminica 17 Octombrie 2021, 00:40

FCSB s-a impus sâmbătă seara, la Buzău, scor 3-0 (0-0), cu CS Mioveni, într-un meci din etapa a 12-a a Ligii 1, la finele unei partide în care brigada de arbitri condusă de Marcel Bârsan a greșit grav.

FCSB - Mioveni 3-0, meci cu scântei

Vicecampioana s-a impus prin golurile marcate de Florin Tănase (56 - penalty), Andrei Dumiter (65) şi Claudiu Keşeru (69).

Primele două goluri s-au înscris în circumstanţe neobişnuite, penalty-ul fiind acordat în mod eronat, după o intervenţie corectă a lui Adrian Scarlatache în faţa lui Claudiu Keşeru, în timp ce reuşita lui Dumiter a fost precedată de o poziţie suspectă de ofsaid.

Primarul Mioveniului a șters pe jos cu Iorgulescu și Vassaras

După ce jucătorii antrenați de Alexandru Pelici au reclamat imediat după meci maniera de arbitraj, și primarul orașului Mioveni, Ion Georgescu, a lansat un atac dur către conducerea LPP și spre omul care conduce Comisia Centrală a Arbitrilor, grecul Kyros Vassaras. 

„Ăsta de la LPF (n.r.. - președintele Gino Iorgulescu) și grecul (n.r. Kyros Vassaras, șeful CCA) nu înțeleg românește și nu știu nici fotbal! Niște derbedei care și-au bătut joc de o echipă mai mică pentru a o menține pe Steaua (n.r. - FCSB). Nu știu dacă Vassaras știe fotbal. România nu are un român care să facă delegările, am adus un grec! Niște derbedei! Ăsta de la LPF n-a comentat nimic.

Miercuri vă anunțăm oficial dacă se retrage echipa din campionat! Am mai spus-o, dar acum chiar susțin retragerea ei. Întrebați-i și pe derbedeii ăștia din România ce se întâmplă. Trebuie să discut cu sponsorii și cu Consiliul Local, dar eu susțin retragerea lor”, a declarat Ion Georgescu, potrivit GSP.ro.

Opinia specialistului | Ion Crăciunescu a explicat faza penalty-ului

Imediat după meciul de la Buzău, Ion Crăciunescu a declarat că decizia luată de Bârsan în privința penalty-ului a fost greșită. Fostul șef al CCA și-a argumentat pe larg afirmația.

”Acesta nu este penalty niciodată, decât dacă vrea arbitrul, știți cum se zice. Așa ceva poate fi penalty, doar dacă jucătorul, după ce joacă mingea, saltă piciorul și îl împiedică pe adversar. Atunci e penalty, dar aici nu văd așa ceva. Dacă ești la nivelul mingii cu piciorul și apoi ridici și îl împiedici pe adversar, de acord, atunci e penalty.

Acest lucru e încă un element în plus care nu îl poate determina pe un arbitru să dea penalty. Joacă mingea cu spatele la adversar. Nu saltă piciorul sus. Poți fi cu spatele fără probleme și să ridici piciorul și te duci pe genunchiul sau coapsa lui și îl împiedici. El nu a făcut nimic să îl împiedice pe adversar. Nu poți să dai penalty niciodată. E imposibil”, a declarat Ion Crăciunescu, potrivit digisport.ro.

Modifică setările cookies