FCSB MM Stoica tavi popescu Fotbal intern Octavian Popescu

MM Stoica nu se dezminte! Cum încearcă să-l țină pe Tavi cu gândul la fotbal: „Vreau 10 goluri, nu 10 la școală!”

Mihai Stoica, managerul general al FCSB, o nouă declarație controversată.

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 26 Iunie 2022, 11:40
Data actualizarii: Duminica 26 Iunie 2022, 11:56

Într-o țară în care analfabetismul funcțional depășește cu mult media UE, MM Stoica face o declarație suprinzătoare. Oficialul vicecampioanei FCSB a susținut într-un mesaj postat pe rețelele de socializare că își dorește să-l vadă pe Tavi Popescu marcând zece goluri decât să vadă luând zece la școală.

Reacția managerului general de la FCSB vine, probabil, și în urma valului de critici la adresa jucătorului de bandă a vicecampioanei, care nu de puține ori a fost „sancționat” pentru modul în care se exprimă la interviuri.

„Când am spus că până și școala poate fi un factor perturbator, am explicat clar că ideal ar fi ca un sportiv să și învețe bine, dar că prefer să fie pasionat de fotbal decât de chimie.

Asta e valabil și pentru unii ziariști, care pot genera știri sau polemici căutând subiecte de interes, în loc de a scoate din context declarații. Dar pentru asta, ar trebui să piardă timp informându-se corect.

În rest, rămâne cum am stabilit. Vreau 10 goluri marcate în loc de 10 la bac”, a fost mesajul postat de MM Stoica pe rețelele de socializare.

Testele PISA efectuate în România au arătat că elevii români testați o dată la trei ani au performanțe semnificativ mai slabe decât elevii din alte țări din Uniunea Europeană, iar rata analfabetismului funcțional din România din ultimul deceniu s-a situat între 40 și 45% (ținând cont de variațiile de conceptualizare și de marjele de eroare).

În toamna anului 2021 MM Stoica spunea că școala poate fi un factor perturbator pentru fotbaliști

MM Stoica și-ar dori ca jucătorii de la FCSB să fie pasionați mai mult de fotbal și mai puțin de carte.

„O să spun ceva acum și probabil se vor scrie și editoriale. Cel mai important pentru Octavian Popescu acum este fotbalul. Fotbalul! Eu am avut un jucător, nu are importanță numele, care a vrut să-l învoiesc.

I-am spus: 'ai 18 ani și ești la prima echipă. Vrei să te învoiești ca să te duci la școală? OK. L-am învoit, dar nu a ajuns fotbalist, deși avea foarte mare talent.' Pe mine mă interesează fotbalul acum, că de școală ai timp.

Că vouă vă place să spuneți că Pănoiu a luat 10, foarte frumos. Că vouă nu vă convine că unii jucători nu vorbesc bine gramatical...

Nu vreau să spun, dar o să mă ierte pentru că e finul meu și îl iubesc prea mult. Eu la 13 ani l-am descoperit pe Florin Cernat și îl forțam să meargă la școală, am ajuns să-l duc la școală.

Nu voia să meargă la școală, nu-i plăcea. Și mi-a zis, mă ruga frumos, am vorbit și cu profesorii. Era foarte cuminte. Până la urmă, a făcut și școală și uitați-l, e conducător de club.

Păi la momentul ăla nu făcuse școală. A jucat 14 ani în străinătate. Dacă Dinamo Kiev vrea să caute relații despre un jucător din România, îl sună pe Florin Cernat. Dacă Hajduk Split vrea relații despre un jucător, îl sună pe Cernat. La fel și Karabukspor. Pentru că s-a dezvoltat după aceea”, a spunea Mihai Stoica.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!