LPF2 cere o suma uriasa pentru cedarea drepturilor TV, seful Ligii a II-a vorbeste despre incheierea unui acord de principiu

Liga II Auras Brasoveanu Liga a II-a LPF2 Fotbal intern
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 26 Septembrie 2014, 18:41
Data actualizarii: Vineri 26 Septembrie 2014, 19:07

Liga a 2-a s-ar putea vedea la TV. Presedintele LPF2, Auras Brasoveanu, anunta ca negociaza vanzarea drepturilor de transmisie pentru urmatoarele 3 sezoane, ajungand la o intelegere de principiu.

Auras Brasoveanu, presedintele LPF2, organism independent, anunta ca a ajuns la un acord de principiu cu o societate de televiziune, partidele din liga secunda urmand sa fie transmiste la TV.

Acesta a refuzat sa dezvaluie numele partii interesate, insa a anuntat ca drepturile de transmisie ale ligii secunde vor fi concesionate pentru urmatorii 3 ani, in schimbul a 7,5 milioane de euro.

“Este vorba despre cedarea drepturilor TV si a drepturilor de reclama si publicitate pentru un pachet care curpinde trei sezoane competitionale, incepand cu sezonul 2014/2015. Am avut o intalnire cu board-ul de conducere al unei televiziuni interesate.

Impreuna cu colegii mei din conducerea LPF2 ne-am intalnit, societatea in cauza si-a prezenta foarte clar intentia de a prelua aceste drepturi. Le-am transmis in scris pretentiile noastre si modul de a colabora, pretentii care sunt acelea stabilite in Adunarea Generala a LPF2. Consiliul de Administratie al respectiei societati ne va invita sa negociem aceasta suma. Se vor gasi solutii, ca ambele parti sa fie multumite.

Este vorba de 100.000 de euro per echipa, per sezon comeptitional. Daca facem un calcul, o suma totala de 7,5 milioane de euro pe pachetul de trei ani”, a declarat Auras Brasoveanu, presedintele LPF2, la Radio Sport Total FM.

De asemenea, Auras Brasoveanu a vorbit si despre intelegerea pe sezonul in curs, din care s-au "consumat" deja 4 etape, a 5-a urmand sa se joace in acest weekend. Presedintele LPF2 spune ca etapele "lipsa" din acest sezon vor fi compensate in urmatoarea stagiune, care va avea mai multe echipe, deci si mai multe partide.

“Chiar daca in acest an pare ca televiziunile sunt pierderi, avand in vedere ca s-au scurs cateva etape, aceste etape vor fi acoperite in sezonul urmator, in care numarul de etape va fi mai mare decat in acest sezon si atunci se compenseaza.

Am recunoscut faptul ca acest sezon poate nu se ridica la nivelul pretentiilor de 100.000 de euro pe echipa, dar in acceptiunea mea urmatoarele doua sezoane sunt net superioare acestei cifre inaintate. Deci, prin compensare, sumele vor fi acoperite”, a spus seful LPF2.

Suma de 100.000 este un minimum necesar pentru organizarea competitiei, precizeaza Auras Brasoveanu, care dezvaluie ca o echipa de liga a doua are nevoie de un buget de cel putin 500.000 de euro pentru a se sustine in campionat.

“Pentru sezonul actual, daca am fi inceput cu prima etapa, am fi scos pe piata un pachet de 736 de meciuri. Sunt 11 meciuri pe etapa, televiziunea care va prelua aceste meciuri poate sa transmita sase si sa le vanda pe restul altor televiziuni interesate. Aceasta suma nu a fost avansata intampator pe piata, 100.000 de euro este suma pe care fiecare club de Liga 2 trebuie sa o aiba la dispozitie pentru sustinerea in conditii optime a competitiei, iau in calcul toate obligatiile competitionale pe care un club de Liga 2, baremuri de arbitraj, tot ce inseamna organizarea competitiei asa cum ne obliga regulamentele FRF, adica echipa de seniori, plus cinci echipe de juniori, asistenta medicala s.a.m.d.

Din calculul anilor trecuti, o echipa care si-a fixat ca obiectiv promovarea a cheltuit intre 800.000 si 1.000.000 de euro, luand in calcul ca a trebuit sa indeplineasca si anumite criterii impuse de manulaul de licentiere, ceea ce inseamna costuri. Un minim de buget care sa acopere toate obligatiile, incluzandu-le si pe cele fiscale, nu poate fi in Liga 2 mai mic de 500.000 de euro", a mai explicat Auras Brasoveanu.

In acest sezon, Liga a 2-a este impartita in doua serii, una de 12 si una 11 echipe. Seria 1 este condusa in acest moment de Academica Arges Pitesti si Sageata Navodari, in timp podiumul Seriei 2 este format din Metalul Resita, ACS Poli Timisoara si Fortuna Poiana Campina.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!