Fotbalul mic se REVOLTA! Echipele din liga a doua infiinteaza LPF 2 si lasa Federatia lui Burleanu fara 2 milioane de euro! 

Fotbalul mic se REVOLTA! Echipele din liga a doua infiinteaza LPF 2 si lasa Federatia lui Burleanu fara 2 milioane de euro! 

Liga a doua din Romania s-a reorganizat in LPF 2 si s-a despartit de Federatia Romana de Fotbal. Razvan Burleanu nu recunoaste insa noua organizatie, care lasa FRF fara o suma importanta de bani! 

LPF 2 prinde contur dupa mai multi ani de la initiativa presedintelui de la Dunarea Galati, Auras Brasoveanu. Acesta i-a convins pe presedintii din liga a doua si au organizat impreuna o versiune a LPF pentru liga inferioara. 

Dupa doi ani in care s-a luptat cu vechea conducere FRF pentru a primi avizul de functionare, LPF 2 a primit votul favorabil in cadrul unei Adunari Generale din luna iunie a acestui an. FRF trebuie sa semneze protcolul de functionare, insa acesta intarzie. "Razvan Burleanu ne-a spus ca ne sustine si ca este nevoie de o reorganizare in liga a doua inainte de alegeri, acum vad ca a uitat", spune Auras Brasoveanu pentru www.sport.ro. 

FRF poate pierde pana la 2 milioane de euro prin ruptura ligii secunde. Aceasta este si promisiunea lui Brasoveanu pentru conducatorii cluburilor din liga a doua, care nu vor mai plati taxe pentru transferuri, comisii si alte probleme organizatorice catre FRF. LPF 2 va impartii comisiile cu LPF-ul lui Gino Iorgulescu iar costurile se vor reduce. "Toata lumea primeste ajutor, de la juniori si pana la cluburile din Liga I. Cluburile din liga a doua nu sunt ajutate de nimeni. Marele castig al cluburilor din liga a doua este ca scad costurile prin noua organizare", mai spune Auras Brasoveanu. 

"FRF a luat in calcul pentru bugetul din acest an si suma de la LPF 2, iar noi am inteles asta si am promis ca asa va ramane pentru acest an. Intelegem problemele financiare din fotbalul romanesc", mai spune Brasoveanu. 

LPF 2 se pregateste sa isi vanda centralizat drepturile TV si a delegat deja o firma specializata pentru a obtine un contract bun. 

Mai sunt cateva zile pana la startul primei etape, iar cluburile din liga a doua se pregatesc sa protesteze la adresa FRF. Toate meciurile vor incepe cu 10 minute mai tarziu, dar daca FRF nu va ceda se va ajunge la tribunal. "Sunt mai multe instante la care putem apela, o sa mergem la judecata pana la urma", spune Brasoveanu. 

Liga a doua trece printr-o adevarata revolutie, dupa dispartitia multor echipe din ultimii ani. Din sezonul 2016/2017, liga a doua ar urma sa aiba o singura serie de 20 de echipe. In prezent sunt doua serii de cate 14 echipe din care retrogradeaza cate 8 echipe! In sezonu 2015/2016 va ramane o singura serie, cu 22 de echipe. 

"Ne-am luptat doi ani cu vechea conducere a FRF, dar Adunarea Generala a semnat pana la urma avizul de functionare" - Auras Brasoveanu, presedinte LPF 2. 

VIDEO PROTVPLUS.RO

2020, un an negru. Câte mii de români ar fi murit de Covid fără să se ştie
BRAT
Modifică setările cookies