"La nationala nu poti face experimente!" Piturca nu e convins de Keseru. Singurul mod prin care Sanmartean poate fi selectionat

"La nationala nu poti face experimente!" Piturca nu e convins de Keseru. Singurul mod prin care Sanmartean poate fi selectionat

►Sport.ro prezinta: Debutul lui Benny in Glory, vineri 21:00! De la 22:00, debutul lui Arnold in WWE: Hasta la wrestling, baby!

Victor Piturca a vorbit despre echipa nationala si despre jucatorii Stelei pe care ii are in vedere pentru preliminariile Euro 2016.

"Am fost in Austria, am vazut antrenamentele lui Reghecampf. A fost Florin Marin la toate antrenamentele. si domnul Reghecampf, sa fi vazut reactie daca ne-am fi dus la antrenamentele lui. Dar eu ma duc sa vad antrenamente unde am eu nevoie sa vad un jucator. Eu, daca as fi antrenor de club, nu mi-ar placea sa vina selectionerul zi de zi la antrenamentele mele. Oricum stim tot, stim tot ce se intampla la antrenamentele echipelor de club" a povestit Victor Piturca.

Selectionerul Romaniei a vorbit si despre jucatorii Stelei pe care ii are in vedere.

"Stanciu ar trebui sa fie selectionat la tineret, sa aud de la el ca e foarte serios, ca vine cu inima deschisa si sa joace. Stelea l-ar fi chemat pe Stanciu daca avea incredere in el. Eu o sa-l chem daca merita. Dar in momentul asta, Stanciu nu m-a convins. Are fluctuatii de forma, de exprimare. imi pusesem foarte mari sperante in Stanciu, l-am chemat foarte tanar, l-am dus cu lotul B in Spania, i-am vazut potentialul. El trebuie sa joace si sa urce treptat ca sa vina la echipa nationala.

La Keseru nu pot sa ma edific pana nu-l vad doua-trei meciuri titular, consecutiv. E jucator de executie, nu alearga foarte mult,. Nu e un lucru bun ca nu joaca. Eu ma asteptam sa vina sa joace. Mai ales ca vad ca Steaua joaca fara varf. Daca nu ai solutii, da, merge ce face Steaua. Eu raman la solutia cu varf autentic, la echipa nationala nu poti face experimente. La echipa nationala trebuie sa castigi, indiferent cum.

Sanmartean a avut o forma fantastica intr-o anumita perioada la Vaslui. Formidabil juca, era si fizic... Ce a facut la Steaua? 1-2 faze pe meci? Facea 10 faze la Vaslui! Postul lui nu e de mijlocas central. Foarte bine, sa joace asa, dar la Constanta, Sageata a parut Steaua. si Sanmartean avea un rol pe acolo, fiind mijlocas defensiv. E problema lui Reghecampf. Ce-l vedeti pe Sanmartean jucand la echipa nationala? Poate sa joace mijlocas stanga, acolo a dat cel mai bun randament. Cand are mingea, sa-i dai voie sa intre in zona centrala. La echipa nationala am probleme cu Bourceanu, care coboara la nivelul fundasilor centrali, sa dea pase intre ei si Bourceanu mereu imi zice: nea Piti, ma omori!

Daca l-ai adus pe Sanmartean, se bate pe post cu Tanase. Daca Sanmartean acum joaca la Steaua mijlocas de banda stanga si joaca mai bine ca Tanase, vine Sanmartean la echipa nationala. E foarte greu sa joace Sanmartean in locul lui Tanase. Lasati-ma cu campionatul. La echipa nationala e alt nivel. Trebuie sa te bati cu adversarul, fizic, tactic, tehnic. Tanase a jucat formidabil tactic, chiar daca uneori n-a iesit in evidenta.

Cand ai jucatori de genul Sanmartean, cand se termina meciul, tabela arata avantaj pentru adversar” a declarat Victor Piturca la Digi Sport.

VIDEO PROTVPLUS.RO

A treia ședinţă a Comitetului interministerial are loc vineri. Măsurile de relaxare care se vor aplica de la 1 iunie, în țară
BRAT
Modifică setările cookies