klaus iohannis Erdogan Gica Hagi Ianis Hagi Fotbal intern

Iohannis, întrebat de Erdogan despre Gică Hagi și Ianis Hagi. Răspunsul dat de președintele României

"Regele" a făcut istorie în Turcia. 

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 30 Iunie 2022, 18:47
Data actualizarii: Joi 30 Iunie 2022, 19:03

Preşedintele Klaus Iohannis a avut, joi, în marja participării la Summitul NATO de la Madrid, o întrevedere cu omologul turc, Recep Tayyip Erdogan, la finalul căreia cei doi oficiali au avut o scurtă discuţie despre fotbal, scrie agerpres.ro. 

Conform unor surse oficiale, preşedintele Erdogan l-a întrebat pe şeful statului român ce face Gheorghe HagiKlaus Iohannis i-a spus că acesta este bine, antrenează, are o academie de fotbal şi pregăteşte tineri fotbalişti.

Preşedintele turc a amintit şi de Ianis Hagi, fiul lui Gică Hagi. Preşedintele Iohannis a afirmat că acesta este talentat şi un bun jucător.

Gică Hagi, idol din Turcia

Gică Hagi s-a transferat pe final de carieră la Galatasaray Istanbul, formația cu care avea să realieze cele mai mari reușite în plan fotbalistic, câștigând o popularitate imensă printre suporterii turci. 

A câștigat patru titluri de campion (1996–97, 1997–98, 1998–99, 1999–00), două cupe ale Turciei (1998-99, 1999-00) și Supercupa Turciei de două ori (1996, 1997), iar în anul 2000 a condus echipa spre câștigarea Cupei UEFA, sub comanda lui Fatih Terim și Supercupei Europei, cu Mircea Lucescu pe bancă, performanțe neegalate în istoria fotbalului din Turcia. 

Sezonul competițional 2000/2001 a fost ultimul în fotbal. Hagi a marcat un gol fabulos în victoria obținută de turci. Reușita a fost votată de microbiști în sondajul UEFA în topul celor mai frumoase execuții din istoria cupelor europene. După meciul Galatasaray – Trabzonspor 4-0 (din etapa a 34-a, ultima, a campionatului Turciei), în care a marcat două goluri (în min. 25 și 44, ultimul din penalty), s-a retras din activitatea de jucător. 

A devenit un idol pentru fanii turci, aceștia scandându-i numele chiar și după retragerea din fotbal și cântând un refren devenit celebru, "I love you Hagi".

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies