Ioan Andone, ironii la adresa patronilor care fac pe antrenorii: "Ne punem la o cafea dimineața: Îl bag pe ăsta sau nu?"

Ioan Andone Dinamo Fotbal intern Ioan Andone
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 29 Aprilie 2024, 12:06
Data actualizarii: Luni 29 Aprilie 2024, 12:06

Ioan Andone, unul dintre marii antrenori ai României, a dezvăluit că pe parcursul carierei sale au existat și patroni care au încercat să-i împună câte un jucător.

Din articol

Nea "Ando" a susținut însă că nu a dat niciodată curs unor astfel de inițiative și că nimeni nu a îndrăznit să-i spună cum să facă primul "11" sau pe cine să schimbe, așa cum susține Gigi Becali că face la FCSB.

În plus, fostul mare internațional român este de părere că astfel de interferențe ale patronilor în viața echipei nu își au rostul din moment ce un investitor plătește bani grei pentru un antrenor.

"Greu, greu acolo (n.r. - în Golf). Cu șeicii nu am avut nicio problemă. Ei veneu și le plăcea că îi alergam pe jucători. 'Domnule, la noi, ăștia nu aleargă'. Îi puneam cu Iulică Mihăescu, dacă îl vedeai: 'Bă, mă mai pui, bă, Ando?' (râde) Iulică alerga mai bine ca ăia, mă. Iulică era 'secundul' meu. Era nivelul foarte jos pe vremea aia și aveau voie să joace doar trei străini în echipă. Deci n-am avut vreodată probleme cu șeici, să se bage peste mine sau altele.

(Dar aici, în România, a încercat vreodată cineva?) Au încercat ei, dar nu au reșit. Dar nu să-mi spună să joace ăla sau altul, niciodată. În 25 de ani de carieră nu a venit niciun patron să-mi zică să joace ăla. N-am avut patroni din ăștia, dar nici eu nu am acceptat.

Eu așa văd fotbalul. Mă plătești, îmi dai 25.000 de euro pe lună salariu... păi, atunci pentru ce să te bagi? Păi, atunci hai să împărțim bani pe jumătate. Îți dau 12500 din salariul meu, îmi iau și eu 12500 și hai să facem echipa împreună. Ne punem la o cafea dimineața: 'Îl bag pe ăsta sau nu-l bag pe ăsta?'", a spus Ioan Andone la microBEAST.

Gigi Becali nu este singurul patron din Superliga cunoscut pentru stilul său imersiv. Adrian Mititelu, patronul lui FCU Craiova, se numără și el printre cei care se implică, poate peste măsură, la echipă.

Despre Ioan Andone

Ioan Andone, supranumit "Fălcosul", a fost un fotbalist și antrenor român de excepție, a cărui trecut este strâns legat de clubul Dinamo. Născut pe 15 martie 1960 în Șpălnaca, Andone a debutat în fotbalul profesionist la Corvinul Hunedoara în 1978, unde a jucat timp de cinci ani, până în 1978.

A jucat ca fundaș central și a cucerit două titluri de campion și trei Cupe ale României cu Dinamo București (1983-1990). În străinătate a îmbrăcat tricoul unor cluburi precum Elche (Spania) și Heerenveen (Olanda), de unde s-a și retras.

Nici cariera de antrenor a lui "Ando" nu a fost lipsită de performanță. Acesta a cucerit trei campionate (unul cu Dinamo, două cu CFR Cluj) și patru Cupe ale României (trei cu Dinamo și una cu CFR Cluj).

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!