Otelul Galati faliment insolventa Tribunalul Bucuresti Fotbal intern

In Purgatoriul insolventei | La 4 ani si jumatate de la castigarea titlului, Otelul "trage sa moara": judecatorii au ramas in pronuntare

In 2011 lua titlul si juca impotriva lui Manchester United ori a Benficai, iar in 2012 avea cateva milioane bune in conturi. Acum, Otelul trage sa moara, iar Tribunalul Bucuresti prelungeste suspansul, osciland intre aprobarea noului plan de reorganizare si a declansarii procedurii de faliment.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 14 Ianuarie 2016, 09:36
Data actualizarii: Joi 14 Ianuarie 2016, 09:59

Otelul Galati, campioana Romaniei in sezonul 2010/11 si reprezentanta Ligii I in Liga Campionilor o stagiune mai tarziu, atunci cand intalnea Manchester United, Benfica ori Basel, este tot mai aproape de sfarsitul drumului.

Clubul galatean, aflat in procedura de insolventa de o buna bucata de vreme si cu grave probleme de ordin financiar si chiar sportiv, a avut ieri un termen la Tribunalul Bucuresti, in care administratorul financiar Mihail Bojinca a propus un nou plan de reorganizare.

Pentru sefii clubului moldovean, suspansul se prelungeste insa: judecatorii TB au ramas in pronuntare, verdictul final urmand sa vina in cateva zile.

Important de mentionat este ca, in cazul in care acest plan de reoganizare nu va fi aprobat, Otelului ii va fi greu sa mai obtino o alta amanare, astfel ca un "Nu" spus de magistrati inseamna declansarea procedurii de faliment.

Otelul Galati a intrat in septembrie 2012, la un an dupa ce a luat titlul, pe mana omului de afaceri Dan Adamescu. Clubul avea in acel moment circa 5,5 milioaen de euro in conturi, insa doar 9 luni mai tarziu, in vara lui 2013, procedura de intrare in incapacitate de plata a fost declansata.

Dan Adamescu a fost ulterior retinut de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie pentru dare de mita pentru obtinerea unor sentinte favorabile in procese de insolventa, dosarul Otelului fiind si el inclus.

Dupa condamnarea judecatorului care a aprobat planul de reorganizare desi miliardarul Adamescu se afla "pe profit", la Otelul a sosit un alt administrator judiciar.

La 4 ani si jumatate de la momentul in care galatenii ridicau titlul Ligii I deasupra capului, Otelul sta insa sa moara. Fara nicio sustinere financiara, clubul se afla in moarte clinica, iar salvarea de la faliment ar putea fi adusa doar de o minune.

Modifică setările cookies