FCSB edi iordanescu Gigi Becali Fotbal intern Edi Iordănescu

Gigi Becali – Familia Iordănescu 1-0, că așa e în tenis. Leo Badea scrie despre despărțirea de la FCSB

Gigi Becali este un român cu un simț al afacerilor profitabile foarte dezvoltat, nu este un viciu sau o carență de caracter, din păcate are un talent deosebit de a-și face dușmani și de a nu arăta deloc rabdare.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 16 Noiembrie 2021, 17:41
Data actualizarii: Marti 16 Noiembrie 2021, 18:22

de Leo Badea

Cred că uneori îl roade invidia de succesul unora, așa cum rugina îmi roade aragazul din bucătărie. Vezi cazurile lui Hagi sau Rădoi.  

  • Edi Iordănescu

Nu acesta este subiectul cu care vă voi surprinde de data asta. Când a semnat cu FCSB, l-am sfătuit pe Edy Iordănescu să țină aproape în relația cu Gigi Becali, adică să păstreze permanent legătura cu patronul FCSB – ului, lucru pe care Edward nu l-a făcut, ba mai mult, a intrat în această combinație cu Gigi Becali cu o atitudine oficial - protocolară.

Cu contract ”BETON”, cu pretenții mari, Anghel și Edward Iordănescu au intrat, altfel spus, în grădinița lui Gigi Becali, și au vrut să se joace cu jucăria acestuia. Ca orice copil răsfățat, Gigi Becali s-a răzvrătit în momentul în care n-a mai avut cuțitul la os și a născocit un scandal acolo unde nu ieșea încă foc.

Dacă pe Edy îl înțeleg că s-a aventurat, sistemul de autoapărare fiindu-i amorțit din cauza entuziasmului tipic tinereții, nu-l înțeleg pe Iordănescu tatăl, cum de n-a fost mai precaut.

În curtea celui mai trufaș om din România s-au găsit să facă pe cocoșii, chiar Edward recunoaște într-un interviu: "de când am venit, nu am făcut niciun pas în spate și deciziile mi-au aparținut în totalitate”.

Nu era o victorie, așa cum a părut că o reclamă Edy, mândrie care l-a iritat pe Gigi, ci o normalitate, o greșeală mare cât roata carului pentru că a fost făcută publică. În curtea unui om atât de mândru, cum este Gigi, este greu să reziști.

Trufia este ridicată la rang de virtute pentru Becali, iar Edy Iordănescu a adoptat o politică de forță cu Gigi, fapt care a produs ruptura dintre ei. Familia Iordănescu a ieșit învingătoare de la negocierile cu Gigi Becali, când Edy a semnat dar finalul este dureros pentru Edy.

Îmi pare foarte rău pentru că știu cât de mult și-a dorit să facă performanță cu Steaua, pentru că despre Steaua vorbim. Îmi pare rău pentru tot ce i se întamplă lui Edward Iordănescu. 

Dacă Edy a dovedit că este încă necopt pentru un rechin ca Gigi Becali, mă miră starea de relaxare a lui Iordănescu tatăl, repet acest lucru, dar și lipsa de reacție!

Iordănescu senior și-a simțit băiatul protejat de un contract beton, care până la urmă s-a dovedit că în fața uraganului Gigi Becali ca fiind o simplă foaie de hârtie, sigur că Gigi Becali nu și-a respectat cuvântul dat, dar cine de pe planeta asta, care îl cunoaște cât de cât pe Gigi, nu știe că pentru el contractele n-au nicio valoare.

Contractele sunt făcute precum legile, pentru a fi încălcate. Pentru Gigi Becali este mai sfântă o strângere bărbătească de mână decât o foaie de hârtie pe care scrie contract. Fac pariu cu oricine că atunci când i-a acceptat toate clauzele lui Edy a făcut-o fiind presat de momentul critic sau de deriva totală a echipei.

Clauza asta blestemată, pentru ea s-a desfăcut prietenia dintre Becali și Iordănescu, cea care îi asigura ”vai Doamne”, o liniște lui Edy. Este cineva care crede că ar fi plătit Gigi suma de 500.000 de euro? Edward a recunoscut că reacția patronului și mesajele acestuia l-au blocat efectiv.

’’Sunt dezamăgit pentru că am crezut în promisiuni”. Nu vreau să mă înțeleagă nimeni greșit, dar cred pe undeva că și Edy a greșit.

În primul rând că s-a autoizolat cu echipa, nepăstrând legătura permanent cu Gigi. Edy pentru puțin timp a uitat că se joacă cu jucăria lui Gigi, favorita lui, chiar. Apoi, dacă a plecat pe varianta oficială, cu notificări prin intermediul avocaților, nu înțeleg de ce nu a ținut-o până la capăt.

Gigi Becali  este un om din popor, cu o mentalitate simplă dar foarte pragmatică, el o să treacă ușor peste acest episod, însă familia Iordănescu este ranită și suferă în acest moment.

Din punct de vedere psihologic, Gigi Becali l-a dominat pe Edy Iordănescu. Acesta din urmă fiind protejat de o clauză de 500.000 de euro. Spun că l-a dominat Becali pentru că s-au simțit în siguranță cei din familia Iordănescu, la umbra unui contract, apoi au crezut că Gigi Becali va deveni mai sensibil din cauză că patronul FCSB a cununat-o pe mezina familiei.

Au uitat că Becali consideră FCSB-ul ca pe jucăria lui, iar banii mai importanți decât orice altceva, chiar și mai importanți decât performanța.

Să nu uităm ceva foarte important: când a semnat Edy, a știut cu cine o face, și-a asumat niște riscuri. Sigur că nu se aștepta să fie atât de repede contrat.

Este evident că Gigi, mult mai experimentat în relația cu oamenii, mult mai abil, a știut să–l facă pe tânărul Iordănescu să plece fără clauză și se spune că, ”scopul scuză mijloacele”. Tot ce contează în acest moment este faptul că Iordănescu e acum acasă, cu buza umflată și regretă probabil îndărătnicia cu care a făcut uz de acea notificare, prin intermediul avocatului.

Vreau, însă, să-i spun lui Gigi că, deși a câștigat de această dată meciul de dublu de tenis dintre el cu Argăseală și Familia Iordănescu, roata se poate întoarce. 

“Adevărul doare și cred că uneori nu trebuie spus. Recunosc că am greșit. Este păcatul meu, dar măcar spun adevărul” asta spune Gigi, dar e la fel cum ai sparge capul cu o piatră cuiva și după îi ceri scuze. Scuze dar ți-am spart capul.

Aroganța cu care a anunțat că a fost în vestiar și a dat cu mopul ca să șteargă băltoacele făcute de lacrimile jucătorilor, triști că a plecat Edy, nu rămâne nepedepsită. Degeaba ești plin de intenții bune, și mă refer la faptul că ți-ai cerut scuze lui Edy, dacă ai aroganțe.

SIR ALEX FERGUSON a stat pe banca celor de la MAN. UNITED 26 de ani, în timp ce dumneavoastră ați avut antrenori care n-au rezistat 26 de luni, și exagerând puțin, chiar 26 de zile.

În loc de concluzie scriu că în acest caz toate părțile au partea lor de vină și cu siguranță toți,  dar absolut toți, au de pierdut!

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!