"Gică Popescu i-a spus că nu se poate!" Adrian Porumboiu, supărat că n-a fost "delegat" la meciul "Generației de Aur"

Adrian Porumboiu Generatia de aur Gica Popescu Fotbal intern „Eu am mesaje cu ei?” Porumboiu i-a dat replica lui Șumudică, după ce antrenorul a amenințat că va face unele dezvăluiri
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 31 Mai 2024, 17:57
Data actualizarii: Vineri 31 Mai 2024, 18:01
Pe 25 mai, componenţii "Generaţiei de Aur" a întâlnit selecţionata starurilor internaţionale (scor 3-2) în meciul de retragere organizat pe Arena Naţională.

La aproape o săptămână distanță, Adrian Porumboiu, cunoscut pentru personalitatea sa vocală, s-a alăturat celor care au criticat organizatorii.

Fostul arbitru și-a exprimat dezamăgirea de a nu fi fost invitat să arbitreze la meciul de retragere al Generației de Aur. Deși a fost convocat, Porumboiu a fost "dat la o parte" din cauza intervenției lui Gică Popescu, după cum susține chiar el.

"M-am pregătit mult timp, dar din păcate n-am prins echipa", a spus Porumboiu pentru Fanatik, adăugând: "Convocat am fost, dar s-au întâmplat nişte lucruri. M-a sunat Crăciunescu ca să arbitrez la meciul Generaţiei de Aur. Din păcate, Gică Popescu i-a spus că nu se poate să arbitrăm o repriză el şi una eu. Asta a fost toată prezenţa mea la acel meci."

Porumboiu voia să revină pe teren

Porumboiu a susținut că prezența sa pe teren la meciul Generației de Aur era "obligatorie", datorită carierei pe care a avut-o.

"Una peste alta, a fost o atmosfera entuziasmantă. Un meci care e de povestit nepoţilor. Păcat că s-au întâmplat nişte lucruri care nu au trebuit să se întâmple. Mi s-au părut deplasate delegările arbitrajului. E ca şi cum te-ai duce la un concert de orchestră din Milano şi cei de acolo ar fi acompaniaţi de Leo de la Strehaia şi Adi de la Vâlcea.

Ei n-aveau ce căuta în lume asta. Generaţia de Aur trebuia să respecte arbitrii care i-au arbitrat. Nu sunt răutăcios, sunt doar obiectiv. Am un sentiment de nemulţumire pentru că am arbitrat toţi jucătorii care au fost pe teren. Prezenţa mea acolo era oarecum obligatorie. M-am văzut dat la o parte. I-am respectat.

Prezenţa mea se impunea pe teren. S-au întâmplat lucruri care implică prea multă ipocrizie. Mi se părea normal să fiu şi eu prezent acolo, măcar pentru o repriză. Am fost un arbitru corect, n-am avut niciun fel de discuţii cu ei. N-am niciun fel de problemă, dar văd nişte oameni plini de ură. Majoritatea au ajuns la o vârstă în care ar trebui să fie mai cumpătaţi", a mai spus fostul arbitru.

Cea mai mare performanţă a echipei naţionale de fotbal a României a fost sfertul de finală de la Cupa Mondială din SUA 1994, când "tricolorii" au pierdut la loviturile de departajare cu 4-5 în faţa Suediei, după ce în optimi au eliminat vicecampioana mondială Argentina, cu 3-2.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!