Gică Hagi, descris superb de un fost jucător de la Real Madrid: „Din acest motiv mi-a plăcut de el!”

Gica Hagi Rafael van der Vaart Real Madrid Fotbal intern
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 22 Februarie 2023, 12:43
Data actualizarii: Miercuri 22 Februarie 2023, 12:42

„Regele” a evoluat de-a lungul carierie sale fotbalistice atât la Real Madrid, cât și la FC Barcelona.

Gică Hagi s-a retras în 2001 după patru sezoane fantastice petrecute la Galatasaray și a părăsit scena fotbalistică după o activitate de peste 21 de ani.

Gică Hagi, descris superb de un fost jucător de la Real Madrid: „Din acest motiv mi-a plăcut de el!”

Rafael van der Vaart, o adevărată legendă a fotbalului neerlandez, a vorbit despre Gică Hagi și a evidențiat motivul pentru care i-a plăcut, remarcând chiar anul în care legendarul jucător român a făcut senzație la naționala României.

„În 1994, avea ceva... Îmi plac jucătorii care încearcă să bucure fanii. Pentru că, până la urmă, venim la stadion ca să ne bucurăm de fotbal şi să mergi acasă cu fiul tău sau cu familia şi să spui <<Wow, ce zi, ai văzut asta?>>. Şi de asta mi-a plăcut Hagi”, a spus Rafael van der Vaar, potrivit Orange Sport.

Cariera impresionantă a lui Gică Hagi

Impresionanta carieră a lui Gică Hagi a început la Farul Constanța, în 1982. ”Regele” ajungea în București în 1983, la Sportul Studențesc, iar trei ani mai târziu prindea transferul carierei, la Steaua, proaspăta campioană a Europei, cu care a și câștigat Supercupa Europei în fața celor de la Dinamo Kiev (Hagi marca atunci golul victoriei).

În 1990, Real Madrid îl cumpăra pentru 4,3 milioane de euro, iar Hagi devenea primul și singurul român care a jucat în tricoul formației de pe ”Bernabeu”!. Au urmat ”Brescia Romena” condusă de Mircea Lucescu, Barcelona și Galatasaray.

În Turcia, Gică Hagi a avut cele mai mari performanțe din cariera de fotbalist. A câștigat, alături de Galatasaray, de patru ori consecutiv titlul în Super Lig, dar și o Cupă, două Supercupe, Cupa UEFA și Supercupa Europei.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!