Gigi Becali FCSB Florin Talpan Fotbal intern Gigi Becali

Florin Talpan scapă de furia lui Gigi Becali: „Nu mai fac plângere penală!” De ce s-a răzgândit patronul FCSB

Gigi Becali, patronul FCSB, anunța în urmă cu o săptămână că i-a făcut plăngere penală lui Florin Talpan, acuzându-l pe juristul CSA de înțelăciune.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 31 Octombrie 2023, 08:06
Data actualizarii: Marti 31 Octombrie 2023, 08:13

Ce s-a întâmplat? Florin Talpan a câștigat un proces de calomnie intentat lui Gigi Becali, iar Curtea de Apel l-a condamnat pe inculpat la plata a 30.000 de euro. Talpan l-a executat pe Becali pentru suma respectivă. Ulterior, patronul FCSB a mers la Curtea Supremă, care a redus dauna la doar 5000 de euro. La scurt timp, Talpan l-a executat din nou pe Gigi Becali, prin executor, deși, de fapt, el era cel care trebuia să-i returneze 25.000 de euro latifundiarului din Pipera.

Ca reacție la al doilea demers al lui Talpan, Gigi Becali a depus plângere penală împotriva acestuia, acuzândul de înșelăciune, dar se pare că între timp s-a răzgândit.

„Referitor la Talpan, am dat telefon ieri la avocat şi mi-am retras plângerea penală. Mi-am zis la cât greşesc eu, Dumnezeu mă iartă de atâta timp, de zeci de ani şi tot greşesc.

A greşit şi Talpan, eu de ce să nu-l iert? Zice şi Sfântul apostul Pavel: «Cel ce-ţi ia haina nu-l împiedica să-ţi ia şi cămaşa». Şi am auzit asta. Banii o să îi cer, probabil îi iau într-un an.

Dar nu mai fac plângere penală. A greşit omul. Sau poate e bolnav. Are ceva la căpăţână. Ce fac? Îl bag la puşcărie pe om?”, a spus Gigi Becali, potrivit Fanatik.

Becali și Talpan continuă, însă, lupta în instanță în privința palmaresului Stelei. 

FCSB și CSA luptă pentru palmaresul Stelei

Clubul de fotbal CSA Steaua (echipă deţinută de Armată) rămâne doar cu palmaresul din perioada 1947 - 1998, a decis Curtea de Apel Bucureşti, însă hotărârea instanţei nu este definitivă.

În iulie 2019, Tribunalul Bucureşti a atribuit CSA Steaua palmaresul echipei de fotbal "Steaua Bucureşti" de la înfiinţare, respectiv 1947, până în anul 2003.

FCSB a făcut apel, iar pe 28 iunie 2021 Curtea de Apel Bucureşti a dat parţial dreptate clubului patronat de Gigi Becali, în sensul că CSA Steaua a primit palmaresul doar pentru perioada 1947 - 1998.

FCSB a făcut recurs şi la decizia Curţii de Apel Bucureşti, iar Instanţa supremă a dispus ca procesul să se rejudece la CAB.

Luni (23 octombrie), Curtea de Apel Bucureşti a decis să atribuie CSA Steaua palmaresul din perioada 1947 - 1998, însă este neclar ce se întâmplă cu intervalul 1998-2003.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!