Fotbal intern

"Fiara" dezlănțuită! Ce îi făcea Marius Lăcătuș lui Florea Ispir în timpul duelurilor aprige

Poveștile lui Florea Ispir cu unul dintre cei mai buni atacanți din istoria fotbalului românesc sunt construite pe clinciurile aspre.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 17 Ianuarie 2022, 19:23
Data actualizarii: Luni 17 Ianuarie 2022, 19:37

Florea Ispir, fundaș legendar în Liga 1, a făcut o incursiune în trecut și l-a caracterizat pe fostul său adversar, Marius Lăcătuș. În vârstă de 72 de ani, Ispir e strâns 485 de partide în tricoul formației ASA Târgu Mureș, între 1970 și 1988. "Fiara" a dus lupte grele cu fundașul de fier al mureșenilor și când juca la FC Brașov, și când evolua la Steaua.

Florea Ispir și-a adus aminte de arsenalul pe care miza șeptarul din Ghencea, de 10 ori campion cu Steaua, cel mai titrat fotbalist român la acest capitol.

Florea Ispir: "Lăcătuș nu suporta să piardă un duel!"

„Marius Lăcătuș era un băiat extraordinar… în afara terenului. Dar pe gazon, câteodată îmi schimba culoarea tricoului pe anumite părți. Mă scuipa de ziceai că am făcut duș. Te înjura în toate felurile. Plus că dacă - Doamne, ferește! - reușeai să-l deposedezi, trebuia să dai drumul balonului imediat.

Dacă nu pleca mingea de la piciorul tău în secunda următoare, să fiți siguri că primeai un cadou de la Lăcătuș. Ori pe tibie, ori pe pulpă, la călcâi.

Nu renunța niciodată. Din păcate, o făcea cum credea el, cu firea lui de luptător. Avea meteahna asta, nu suporta să piardă un duel. Avea calități fotbalistice extraordinare, dar avea și răbufnirile pe care câteodată nu le înțelegeam. Trebuia să fii atent la orice. Ceva făcea, ori un cot, ori o lovitură”, a povestit Florea Ispir, potrivit gsp.ro.

  • 13 goluri în 84 de selecții a marcat Lăcătuș pentru națională
  • Două ediții ale CM a prins Lăcătuș: Italia 1990 și Franța 1998
  • Cupa Campionilor Europeni și Supercupa Europei sunt trofee cucerite de brașovean cu Steaua
  • Lăcătuș a jucat și finala din 1989 a CCE, Steaua - Milan 0-4
ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies