Fara nume, fara casa si fara suporteri in peluze, Steaua ramane si FARA VIITOR | Decizie incredibila a conducerii: "Nu ne inscriem, ca ne bate Dinamo"

Autor: Sport.ro
Miercuri 26 August 2015, 10:03

	Fara nume, fara casa si fara suporteri in peluze, Steaua ramane si FARA VIITOR | Decizie incredibila a conducerii: "Nu ne inscriem, ca ne bate Dinamo"

Steaua, campioana ultimelor trei sezoane din Liga I, se afla intr-o situatie rusinoasa. Fara nume, fara casa si fara suporterii din cele doua peluze, formatia ros-albastra sufera, si nu de azi sau de ieri, si din cauza faptului ca nu reuseste sa produca nici macar un fotbalist.

La Steaua, singura strategie de transferuri este cea pe care patronul o face in functie de ce mai vede la TV. Daca un fotbalist reuseste un meci mare in Liga I, poate spera la un transfer la campioana Romaniei.

Fara nume, "casa" si chiar suporteri, in urma scandalului cu Ministerul Apararii Nationale si Clubul Sportiv al Armatei, castigatoarea ultimelor trei trofee ale Ligii I a ramas de o buna bucata de vreme si fara un centru de juniori demn de o echipa cu pretentii de Liga Campionilor ori de o formatie secunda la care fotbalistii tineri sa capete experienta.

Steaua a preferat in ultimii ani sa renunte la jucatori tineri care acum "scot capul" la alte echipe, exemple fiind Bejan (ASA Targu Mures), Vlad Rusu (Petrolul) ori Bogdan Vatajelu (CSU Craiova). In schimb, echipa ros-albastra a imprumutat fotbalisti en-gros de la Viitorul lui Gica Hagi pentru a putea participa in UEFA Champions League in sezonul 2013/2014.

Iar lucrurile nu sunt nici pe aproape de a se indrepta, dupa ce conducerea Stelei a decis sa renunte pana si la echipa care ar fi trebuit sa reprezinte culorile in Liga Elitelor, noul format al campionatului de juniori organizat de FRF, scrie editia tiparita a cotidianului Gazeta Sporturilor.

Potrivit sursei citate, Steaua a refuzat sa participe in Liga Elitelor, chiar daca inscrierea nu ar fi costat niciun ban. Gazeta Sporturilor scrie ca, desi costurile urmau sa fie suportate de FRF, conducerea a decis sa spuna "pas", pe motiv ca "oricum ar lua bataie de la Dinamo".

"Nu ne inscriem, ca nu ar avea rost. Sia sa ne-au plecat multi jucatori, de ce sa participam si sa ne bata Dinamo la scor, sa ne mai facem si de ras?", ar fi spus Valeriu Argaseala in fata oficialilor Federatiei Romane de Fotbal.

Spre deosebire de Steaua, Viitorul lui Gica Hagi este unul dintre cluburile care are grupe de juniori la toate categoriile. Viitorul este si singura reprezentanta a Romaniei in Liga Campionilor sub 19 ani, in calitate de campioana nationala.

Editia tiparita a cotidianului Gazeta Sporturilor mai relateaza un episod bizar, de dupa o infrangere suferita de grupa de juniori U17 a Stelei intr-un meci cu Dinamo, in urma careia Nana Falemi a parasit clubul.

Falemi s-a contrat cu Massimo Pedrazzini, coordonatorul centrului de juniori la acea vreme, dupa ce italianul i-ar fi reprosat: "Ai pierdut cu Dinamo, nu se poate, ne facem de ras! Ei abia asteapta s adea in toat apresa stirea ca ne-au batut, dovada ca a aparut imediat", i-ar fi spus acesta. Dupa despartirea de Falemi, la grupa respectiva de juniori a fost numit Ionut Lutu.

Înșelăciunea legală prin care mai mulți bătrâni au ajuns să fie executați silit. Cum acționează escrocii
BRAT
Modifică setările cookies