Fotbal intern

EXCLUSIV | "Îl mâncam, îl mâncam!" Poveste genială cu Bumbescu și un adversar de top

Adrian Bumbescu, intervenție la Ora Exactă în Sport

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 05 August 2021, 11:33
Data actualizarii: Joi 05 August 2021, 11:52

Adrian Bumbescu (61 de ani) s-a consacrat la Steaua, echipă cu care a cucerit Cupa Campionilor Europeni, drept unul dintre cei mai importanți fundași centrali din istoria fotbalului românesc.

Fost jucător la Universitatea Craiova, stoperul devenit în prezent antrenor la Centrul de juniori de la CSA Steaua s-a duelat în marile meciuri Steaua - Dinamo, de la finele anilor '80, cu prietenul său, Rodion Cămătaru, luat de Mircea Lucescu în Ștefan cel Mare, de la trupa din Bănie.

Întrebat de Mihai Mironică, moderatorul emisiunii Ora Exactă în Sport, despre clinciurile sale cu fostul număr 9, Bumbescu a evidențiat felul în care se desfășurau înfruntările cu Rodion Cămătaru. 

"Drept să vă spun, eu cu Cami (n.r. - Rodion Cămătaru) suntem prieteni și chiar acum câteva zile am vorbit, el e mai mare cu doi ani, el e în 58 și eu în 60, am făcut junioratul împreună la Craiova, dar pe teren nu mai era Cami, era dușmanul de la Dinamo.

Îl mâncam, îl mâncam! Dar după eram prieteni. Ne întâlneam la echipa națională, la hotel, unde se strângeau fotbaliștii la o ciorbă de burtă și la o bere, la refacere. Era indiferent la ce echipă jucai", a povestit Adrian Bumbescu, joi dimineața, la Ora Exactă în Sport. 

Adrian Bumbescu a strâns 15 selecții și un gol pentru naționala României. A câștigat cu Steaua Cupa Campionilor Europeni, Supercupa Europei, a jucat finala Cupei Intercontinentale cu River Plate (0-1) și finala CCE din 1989 (0-4 cu Milan).

CITESTE SI
STIRILE ZILEI


Modifică setările cookies