Rapid Adrian Mutu Florin Caramavrov Universitatea Craiova - Rapid 0-1 Fotbal intern

Este Rapid echipă de titlu? Argumente pro. Florin Caramavrov, după Universitatea Craiova - Rapid 0-1

Rapid încheie circuitul cu primele trei clasate din campionatul precedent cu 6 puncte din 9 (puteau fi chiar 7 dacă Albu nu rata penalty-ul din prelungirile meciului cu CFR, 0-1), ceea ce reprezintă un bilanț mai mult decât mulțumitor pentru toți fanii echipei.

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 31 Iulie 2022, 23:40
Data actualizarii: Luni 01 August 2022, 10:29

de Florin CARAMAVROV

Care ar fi argumentele giuleștenilor pentru titlu în anul centenarului (1923-2023)?

1. Beneficiază de serviiile unuia dintre cei mai buni și mai siguri portari din Liga 1. Horațiu Moldovan și-a arătat valoarea în campionatul precedent, iar acum confirmă că prestațiile sale de excepție din 2021-2022 nu au fost întâmplătoare.

2. O apărare foarte experimentată, care s-a sudat în sezonul trecut. Junior Morais, Săpunaru și Dragoș Grigore au fost și rămân stâlpii defensivei. Alături de Florin Ștefan în stânga, ei au luat un singur gol de la atacurile celor mai puternice fomații din Liga 1 conform clasamentului ediției precedente. Plus soluția Belu-Iordache în dreapta apărării.

Ca un contraargument la acest capitol, s-a pus problema și anul treut, se pune și acum, dacă primii trei jucători enumerați pot ține ritmul până la final, ținând cont de vârsta lor înaintată. Poate că aici ar mai fi nevoie de un fundaș central bun și mai tânăr. Să stea pe poziții când Săpunaru și Grigore vor da semne de oboseală sau când cei doi „vor fi accidentați ori suspendați. 

3. Mijlocul giuleștenilor funcționează foarte bine în formula Kuyt – Crepulja – Alex Ioniță, iar Albu poate intra oricând titular. Noul decar al Rapidului, Ioniță II, pare să-și fi găsit în sfârșit ritmul, e mult mai încrezător în calitățile lui, mai dezinvolt, preia și rol de coordonator, și de marcator, iar execuțiile lui sunt uneori strălucitoare.

Să nu uităm că la mijloc poate juca și Paul Iacob, de meserie fundaș central, unul dintre jucătorii foarte buni ai Chindiei, venit în Giulești în această vară.  

4. Poate că n-aș fi pus atacul la argumente după accidentarea lui Vojtus și după plecarea lui Rareș Ilie la Nice, dar venirea lui Dugandzic, care s-a integrat excelent, și posibilul transfer  al lui Luckassen, ridică nivelul acestui compartiment, în care își fac apariția și tinerii Sefer și Pănoiu.

5. Publicul inimos din Giulești este de asemenea unul din marile atuuri ale Rapidului într-o luptă inițială pentru primele 6 locuri și într-una la baionetă, în play-off, pentru titlu.

Nu l-am considerat pe Adrian Mutu antrenorul ideal pentru o mare performanță a Rapidului, dar numele pe care îl are și experiența de mare fotbalist pot fi semnalul mobilizării pentru toți jucătorii din lot. Iar modul în care a pregătit primele meciuri din acest campionat merită remarcat.

Bineînțeles că suntem abia la început, că primele trei adversare ale alb-vișiniilor au jucat și în cupele europene în acest debut de sezon, dar prestațiile băieților lui Mutu, punctele obținute, cu un singur gol primit și trei marcate în fața celor trei mari, ne dau semnale clare pentru un Rapid care să se bată la titlu. 

Modifică setările cookies