Gica Hagi Andrea Pirlo Fotbal intern

Englezii au COMIS gafa secolului! Au spus ca Gheorghe Hagi este tigan! DETALII:

Gica Hagi are origini de etnie rroma, in opinia ziaristilor de la BBC.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 19 Iunie 2014, 18:28
Data actualizarii: Joi 19 Iunie 2014, 18:32

Hagi este aroman, nu rrom, asa cum anunta cei de la BBC. Materialul pe care l-a scris ziaristul Oliver Wright pentru cei de la BBC il prezinta pe Hagi ca avand descendenti rromi, alaturi de alti jucatori importanti: Pirlo, Cantona sau Quaresma.

ETNIA

Materialul incepe cu povestea primului tigan din istoria nationalei Angliei. Se numea Rabbi Howell si a debutat in 1895 la nationala albionului, primul jucator de etnie rroma care imbraca tricoul acesteia.

El a jucat si pe la Preston, Liverpool sau Sheffield United. Howell s-a nascut in 1967 la Dore, intr-o tabara de tigani din Sheffield. Debutul de la nationala, din 1895, a fost intr-un meci castigat cu 9-0 in fata Irlandei, partida in care a si marcat.

Povestea ajunge si in zilele noastre, iar cand ziaristul BBC se refera la abuzurile rasiste din aceste timpuri, aminteste de jucatori importanti care au avut de suferit.

"Cand aud ca lumea spune ca nu mai sunt abuzuri rasiste astazi, imi vine sa rad. Cand se intampla ceva in Portugalia, atunci e vina tiganilor, a negrilor, a imigrantilor. E greu sa traiesti asa", spune Ricardo Quaresma, poreclit 'Tiganul'.

Ce scrie in materialul BBC:

"Quaresma este unul dintre cei mai cunoscuti jucatori cu origini rrome, incluzandu-i pe Eric Cantona, Andrea Pirlo, Kristo Stoichkov, Gheorghe Hagi sau fostul jucator al celor de la Southend United si Coventry City, Freddy Eastwood.

Oricum, realizarile lor au facut foarte putin sa opreasca abuzurile impotriva jucatorilor de etnie", concluzioneaza BBC.

Modifică setările cookies