FOTO EXCLUSIV "E ceva incredibil!" Adrian Iencsi, îngrijorat de noua "modă" din fotbalul românesc

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 07 Iunie 2024, 11:55
Data actualizarii: Vineri 07 Iunie 2024, 13:59

România a reușit să se califice la Campionatul European din Germania, însă Adrian Iencsi avertizează că lucrurile s-ar putea schimba în rău dacă nu se vor luat măsuri urgente.

Fostul internațional cu 30 de prezențe în tricoul naționalei României este de părere că cluburile din Superliga ar trebui să se bazeze mai mult pe fotbaliștii autohtoni.

Mai mult, Iencsi este de părere că cluburile din Liga 1 ar trebui să regândească modul în care "sondează" după noi talente și să renunțe la aducerea de fotbaliști străini care de cele mai multe ori nu reușesc să se impună.

"Fotbalul înseamnă să păcălești adversarul. Noi nu mai lăsăm chestia asta în ziua de astăzi. De aia am ajuns să ne bazăm, noi, România, care aum avut mereu talente, zac talentele astea și nu știm să le descoperim. Eu nu cred că au dispărut.

Ne bazăm foarte mult pe jucătorii veniți din afară. Spuneți-mi și mie dacă am ajuns în 2024 să nu avem o soluție în afară de Nicușor Bancu pentru poziția de fundaș stânga. E ceva incredibil. Să nu mai avem atacanți...

Același lucru este valabil și la mijlocul terenului. Dacă ne amintim de anii '90, fiecare echipă din campionat avea 3-4 mijlocași de mare calitate, atacanți, fundași", a spus Adrian Iencsi în cadrul emisiunii Emoții Europene.

Emoții Europene, de luni până vineri, LIVE pe SPORT.RO și VOYO

În perioada 29 mai - 13 iunie, cu excepția zilelor de week-end, suporterii vor avea parte de o emisiune specială, care va aduce în prim-plan povești și amintiri deosebite de la Campionatele Europene, ale unor nume importante din fotbalul românesc.

Timp de o oră, de la 11:00, în exclusivitate pe SPORT.RO și VOYO, un invitat special va vorbi despre momente importante de la turneele finale continentale. 

Campionatul European din Germania 2024 se vede în exclusivitate la PRO TV, PRO ARENA și VOYO, începând cu 14 iunie. Cele mai tari faze vor putea fi revăzute pe site-ul SPORT.RO.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!