Dragomir anchetat de DNA pentru ca a cumparat terenul pentru sediul LPF fara acordul Adunarii Generale!

"CORLEONE" CHEMAT LA AUDIERI DE DNA
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 13 Mai 2008, 17:18
Data actualizarii: Marti 13 Mai 2008, 17:18

Sorin Ovidiu Vantu si Dan Iosif au fost implicati in tranzactia imobiliara pentru care au fost deferiti justitiei, de catre procurorii anticoruptie, presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, si fostul presedinte al FC National Gino Iorgulescu. Iorgulescu, stiind ca LPF doreste achizitionarea unui teren pentru a-si construi un sediu, l-a contactat pe Mitica Dragomir pentru a-i oferi spre vanzare terenul obtinut de la proprietarul Stambulescu si constructia cumparata de la Dan Iosif in 16 iunie 1999.

Desi, regimul juridic al contructiei era neclar, iar costurile de consolidare a terenului aflat in panta erau ridicate, fara a obtine acordul prealabil al Adunarii Generale, Mitica Dragomir a acceptat sa achizitioneze partea superioara a terenului de 1.497,21 m.p., la un pret mult superior valorii reale El ar fi conditionat acest accept de cedarea in favoarea sa, in contrapartida, a diferentie de teren in suprafata de 351,79 m.p.. In urma intelegerii, LPF - reprezentata de Mitica Dragomir, in calitate de presedinte si Urs Iosif, in calitate de jurist si vicepresedinte - a cumparat terenul si constructia cu suma de 335.000 de dolari (aproximativ 237,107 dolari/m.p.)

Terenul in speta fusese achizitionat de Iorgulescu cu 120.000 de dolari, adica 64,802 dolari / m.p., in conditiile in care pretul practicat la acel moment (aprilie 2001) in zona era de 64,280 dolari / m.p. Presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal a intrat in atentia DNA dupa ce fostul presedinte al FC National Constantin Iacov l-a acuzat de luare de mita. Procesul lui Mitica Dragomir, Gino Iorgulescu si a celorlati doi acuzati incepe in 9 iunie, la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Articol recomandat de stirileprotv.ro
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!