Dorin Mateuț, primele declarații despre momentul complicat prin care a trecut la finalul anului

Dorin Mateut dorin mateut operatie Fotbal intern
Alexandru Hațieganu
Data publicarii: Duminica 08 Ianuarie 2023, 09:51
Data actualizarii: Duminica 08 Ianuarie 2023, 09:51

Fostul internațional cu 56 de meciuri pentru România a vorbit despre obstacolul ivit chiar înainte de Revelion. 

Dorin Mateuț (57 de ani), fostul mare mijlocaș al naționalei și al lui Dinamo, a trecut prin momente complicate pe finalul anului 2022. 

Fotbalistul care impresiona prin arsenalul său tehnic, clarviziune în joc și șut ca din tun de la distanță, a avut probleme mari la un picior și s-a internat la o clinică din București. 

Dorin Mateuț, primele declarații după momentul dificil de la finalul lui 2022

Lui Dorin Mateuț, medicii i-au găsit o venă înfundată la picior, potrivit Playsport, e în afara oricărui pericol, dar potrivit fostului mare decar din echipa lui Mircea Lucescu, de la Dinamo, specialiștii vor continua intervențiile. 

"Mateo" spune că a luat cea mai bună decizie la momentul potrivit pentru că a decis să amâne o vacanță și să se ducă la un consult în urma unor dureri simțite la picior. 

„Sunt bine, mulțumesc lui Dumnezeu! Însă situația se putea complica pentru mine dacă, după ce am simțit acele dureri și furnicături pe picior, nu m-aș fi dus la spital.

Poate oamenii care mi-au trimis mesaje de încurajare, cărora le mulțumesc din suflet, mi-ar fi adus, acum, flori. Am avut o venă, în spatele genunchiului, blocată, înfundată.

Peste două zile trebuia să plec într-o excursie în Mexic cu soția mea, iar dacă m-aș fi urcat în avion cu această venă înfundată… nu se știe cum ar fi reacționat corpul meu la presiunea care există la peste 10.000 de metri!

Cu siguranță lucrurile s-ar fi complicat. La asta mă tot gândesc, unde aș fi fost dacă nu eram inspirat să mă duc la medic?”, a povestit Dorin Mateuț, într-o discuție cu jurnalistul Cătălin Mureșanu, de la Playsport.

Dorin Mateuț a făcut parte dintr-o linie de mijloc senzațională creată de Mircea Lucescu la Dinamo, la finalul anilor '80. Compartimentul median era format din Sabău, Lupescu, Mateuț, Lupu și Daniel Timofte.

CV - Dorin Mateuț

În echipa națională

Debut: 07.02.1984, Algeria – România 1-1

Total: 56 jocuri, 10 goluri

A jucat la turneul final al CM 1990

În echipa U21

Debut: 05.06.1985, Finlanda – România 2-2

Total: 1 joc

În cupele europene

Debut: 29.09.1982, Corvinul – GAK Graz 3-0

Total: 25 jocuri, 12 goluri

Trofee personale

Cel mai bun fotbalist al României (1988); golgheter al campionatului (1988-89); golgheter al Cupei României (1986-87); Gheata de Aur (1988-89)

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!