Dorin Mateut Marcel Desailly Fotbal intern

"I-am tras un pumn în gură de mi-am rupt mâna!" Dorin Mateuț, fără frică împotriva unui gigant de la AC Milan

Dorin Mateuț a pedepsit un fundaș legendar pentru comportamentul său. 

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 06 August 2021, 08:34
Data actualizarii: Vineri 06 August 2021, 09:11

Dorin Mateuț a împlinit, joi, 56 de ani, cu toate că a precizat că s-a născut pe 2 august, dar tatăl său l-a declarat tocmai pe 5.

De ziua sa de naștere, fotbalistul legendar al lui Dinamo a rememorat o întâmplare pe care a trăit-o în Italia. Fostul mijlocaș a fost transferat de Mircea Lucescu la Brescia, în 1992, iar un an mai târziua avea să semneze cu Reggiana. 

„I-am tras un pumn în gură de mi-am rupt mâna”

Într-un meci cu AC Milan, l-a întâlnit pe puternicul Marcel Desailly (1,86 m) campion mondial și european cu Franța, câștigător al Ligii Campionilor cu Marseille și "Diavolul milanez". Mateuț (1,68 m) povestește cum s-a enervat și l-a lovit pe francez. 

„I-am dat eu un pumn lui Marcel Desailly! El s-a pus cu mine, mă avea în marcaj. Jucam pe San Siro și i-am și bătut, cu 1-0. Milan în echipă cu Baresi, Panucci, Gullit. Mi-a dat un umăr, un brânci, așa la intimidare, de m-a aruncat prin gropile alea pe acolo, în scobiturile alea în care erau băncile de rezervă. 

Mai târziu, la o fază în care Collina nu a fost atent, i-am tras un pumn în gură de mi-am rupt mâna. Mi-am rupt-o, am venit, după aia, în România și m-am operat. Am semnul și acum. Mă uit și râd, ăsta e pumnul pe care i l-am dat lui Desailly. Țin minte cum mă înjura Gullit: „Romeno”. Și bagă înjurăturile alea grele în limba italiană”, a mărturisit Mateuț pentru playsport.ro.

Mateuț, a treia Gheată de Aur a României, după Dudu Georgescu și Rodion Cămătaru

Dorin Mateuț a debutat în Liga 1 în 1981 pentru Corvinul Hunedoara, pentru care a jucat 132 de meciuri și a marcat 36 de goluri. În 1986 avea să se transfere la Dinamo București, unde avea să atingă apogeul carierei.

În sezonul 1988-1989 avea să înscrie 43 de goluri în campionatul intern și să îi fie înmânat premiul Gheata de Aur. Un an mai târziu, Mateuț ajunge cu clubul din Ștefan cel Mare în semifinalele Cupei Cupelor, fiind eliminați de Anderlecht. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!