VIDEO EXCLUSIV Diferența între România și campionatele puternice: „La noi vor mai mult să dai 100% în afara terenului!” 

Ciprian Marica a vorbit la Ora Exactă în Sport, pe PRO Arena, despre cum se pregătesc jocurile în campionatele puternice.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 15 Septembrie 2022, 12:29
Data actualizarii: Joi 15 Septembrie 2022, 12:36

Ciprian Marica (36 ani) a plecat în străinătate la doar 18 ani. Prestațiile în tricoul lui Dinamo au făcut-o pe Shakhtar Donetsk să plătească 5 milioane de euro pentru atacantul român. 

Ulterior, Marica a mai jucat pentru VfB Stuttgart, Schalke 04 și Getafe. Iar în cei aproape 11 ani petrecuți în afara României, fostul vârf de atac a observat o diferență de abordare între cluburile din Superligă și cele din campionatele puternice. Detaliul major fiind acela că antrenorul și conducătorii sunt preocupați mai mult de atitudinea fotbalistului din afara terenului.

Marica: „A venit patronul: 'Bagă-i, mă, în cantonament, nu vezi că ăștia nu sunt serioși!'”

„Am avut șansa să plec de la 18 ani. Așa era în România, trebuia să fii tăcut, la masă nu vorbea nimeni, nu avea nimeni să vorbească, să se scarpine în păr, că ești deconcentrat, nu te concentrezi la meci. Ce e cu tine? Intrai imediat într-o ședință. 

Cred că lucrurile se pot schimba, trebuie să adoptăm din mentalitatea celor de afară, nu de alta, dar e o mentalitate câștigătoare. Vedem că nu ține de abordarea de dinaintea jocului și de cât de serios ești în afara terenului, au și ei viață personală. Asta nu înseamnă că atunci când intrii pe teren nu ești serios. Dacă dai 100% pe teren nu are nimeni nicio problemă cu tine. La noi vor mai mult să dai 100% în afară terenului. În teren vedem după aia, dar ai fost serios. În teren, om vedea noi dacă poți să dai 100%, dar te bag să joci pentru că ai fost serios în afara trenului. 

Au fost antrenori tineri care au încercat să schimbe din mentalitatea asta. Domne, nu intrăm în cantonament, lasă-i responsabili. A venit patronul: 'Bagă-i, mă, în cantonament, nu vezi că ăștia nu sunt serioși!'. În afara terenului fiecare trebuie să învețe să fie responsabi, încă de la copii și juniori. Dacă întârzie unul, nu stăm și-l așteptăm, începem antrenamentul. Cel care întârzie vine și face ture”, a declarat Ciprian Marica la Ora Exactă în Sport, pe PRO Arena. 

Ora Exactă în Sport este în direct pe PRO Arena, de luni până vineri, de la 9:30 la 12:30, și în week-end de la 10:00 la 12:30. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!