Razvan Burleanu FIFA Michel Platini Sepp Blatter Fotbal intern

Cum vede Burleanu rezultatul alegerilor de la FIFA, dupa revenirea de la Zurich: "Interesul personal a primat fotbalului, NU se va schimba nimic"

Razvan Burleanu a fost prezent la Congresul FIFA de la Zurich, acesta fiind reprezentantul Romaniei cu drept de vot la alegerile pentru noul presedinte. Burleanu l-a sustinut, ca si Michel Platini, pe Printul Ali al Iordaniei, dar acesta s-a retras in cele din urma din cursa, lasandu-l pe Blatter unicul candidat.

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 30 Mai 2015, 16:58
Data actualizarii: Sambata 30 Mai 2015, 17:11

Razvan Burleanu s-a intors in aceasta dimineata din Elvetia, acesta vorbind despre rezultatul alegerilor pentru sefia FIFA si despre viitorul fotbalului mondial. Seful Federatiei Romane de Fotbal s-a declarat dezamagit de realegerea lui Blatter, mentinandu-se ferm pe pozitie, in tabara lui Platini si a celorlalte federatii europene.

"La Zurich am vazut ca interesul personal a primat interesului fotbalului si asta produce o dezamagire. Aceste alegere nu au fost importante doar pentru miza noului presedinte, ci pentru procesul de reforma si modernizare in care FIFA e obligata sa intre.

UEFA e singura organizatie care poate sa contribuie la recredibilizarea FIFA, iar acuzatiile de coruptie cu cateva zile inainte de alegeri atarna foarte greu in ceea ce priveste increderea. Iar fara incredere nu mai putem vorbi de fotbal", a spus Razvan Burleanu.

De asemenea, acesta a adaugat: "La cum arata lucrurile, nu cred ca se va schimba nimic. La finalul saptamanii va mai avea loc o intalnire la UEFA, unde presedintii federatiilor vor ridica elemente in ceea ce priveste pasii pe care FIFA trebuie sa-i faca".

Burleanu e de parere ca realegerea lui Blatter este o greseala si spune ca se va alinia deciziilor UEFA.

"Fotbalul are de pierdut prin realegerea lui Blatter. In interior vedem acuzatii de coruptie, ceea ce inseamna ca FIFA are nevoie de o reforma si o recredibilizare. Ideea cu boicotarea Mondialului nu e a lui Platini, ci vine de la federatiile internationale si la finalul acestei saptamani se va discuta. Vom vedea la Berlin ce se va decide", a adaugat seful FRF.

Nu e de acord cu "anularea schimbarii"

Burleanu a vorbit si despre nou-izbucnitul scandal al drepturilor TV. Seful FRF nu e de acord cu supunerea la vot din nou a schimbarii sistemului competitional al Ligii I si spune ca trebuie ca decizia adoptata in urma cu un an (Liga I cu 14 echipe) sa ramana invigoare.

"Daca toti prosedintii din Liga I au fost de acord cu reducerea numarului echipelor. O revenire asupra acestei decizii ar fi o abordare total eronata", a mai spus Burleanu.

La final, conducatorul Federatiei Romane de Fotbal a vorbit si despre posibila instalare a lui Mirel Radoi la Steaua: "Radoi nu are inca o pozitie oficiala, dar cel mai probabil va avea dupa finala Cupei Romaniei".

Modifică setările cookies