Cornel Dinu Dinamo FCSB Fotbal intern Cornel Dinu

Cornel Dinu, discurs manifest după decizia luată de CAB în privința palmaresului Stelei. Ce spune de situația lui Dinamo

Pe fondul conflictului de indentitate dintre CSA Steaua și FCSB, fostul dinamovist Cornel Dinu a făcut o analiză a fotbalului românescu.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 24 Octombrie 2023, 10:25
Data actualizarii: Marti 24 Octombrie 2023, 10:37

Fostul dinamovist a susținut că fotbalul românesc este guvernat în momentul de față de haos, din cauza încopetenței celor care ne conduc.

„Gândiți-vă la un sigur aspect pe care probabil nu l-a observat nimeni, deși vorbeam despre el cu Alin Buzărin.

La haosul care este în România, la lipsa de capacitate a oamenilor care conduc de a fi bine pregătiți și de a lua niște măsuri, uitați-vă la cele mai, cel mai expresiv lucru din fotbalul românesc.

Cornel Dinu deplânge soarta fotbalului românesc

Cele mai titrate echipe, noi nici măcar nu ne-am stabilit istoria, care sunt adevărurile reale ale acestei istorii, suntem subiectivi. Caragiale spunea că e bine pentru cei ce au senzația că pot scrie să nu pună mâna pe condei.

Cele mai titrate echipe pe care le-am avut noi sunt fărmițate. La ruși e altfel, acolo este dictatura. Dinamo Moscova și TSKA Moscova există.

Ele sunt finanțate de niște fundații, ele fac deplasările în țară cu avioanele ministerelor respective. Se merge pe tradiție.

La noi, principalele echipe care ne-au dus prin semifinalele Cupei UEFA, Craiova, Dinamo, ori Cupa Campionilor, Steaua, sunt în dispensie totală de identitate. Ce pretenții să mai ai despre un fotbal care își omoară tradiția.

Dinamo în acest moment este ăla despre mai scris Buzărin prin articole. Dinamo a mai avut o răbufnire și prin 90, atât timp cât Dinamo a avut la conducere oameni care se identificau cu tradiția lui Dinamo.

Mircea Lucescu, care a ajuns în 90 în semifinalele Cupei Cupelor, era un om crescut în anturajul lui Dinamo. Lupescu este o creație a unei perioade în care Dinamo făcea de două ori selecții pe ani”, a spus Cornel Dinu, potrivit Fanatik.

Curtea de Apel a anunțat, luni, decizia luată în procesul pentru palmares dintre CSA Steaua și FCSB.

Conform deciziei anunțate astăzi, CSA Steaua deține palmaresul pentru perioada 1947-1998. Intervalul 1998-2003 rămâne în continuare în aer, neaparținând nici celor de la CSA Steaua, nici lui FCSB, în timp echipa lui Becali a rămas cu palmaresul din 2003 până în prezent.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!