VIDEO EXCLUSIV Ciprian Marica știe unde s-a făcut diferența în Germania - Scoția, 5-1! Unde au greșit scoțienii și la ce au excelat nemții

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 15 Iunie 2024, 00:27
Data actualizarii: Sambata 15 Iunie 2024, 01:03

Naționala Germaniei a spulberat-o pe Scoția, scor 5-1 (3-0), în primul meci de la Campionatul European 2024.

După meci, fostul internațional Ciprian Marica, analist ProTV, a analizat evoluțiile celor două naționale și dezvăluit principalul avantaj al nemților în meciul de debut la Euro.

Marica este de părere că o greșeală tactică făcută de scoțieni, alături de calitatea fotbaliștilor germani a făcut ca scorul să se termine 5-1 pentru Germania.

Marica: "Germania are calitate în atac!"

"Nemții și-au depășit adversarul la toate capitolele. Scoția a încercat la început să facă puțin pressing, însă prea puțin și atunci când nemții, cu jucători ca Gundogan sau Toni Kroos, îi lași să joace și să te joace... Ei au stat cu apărarea sus, dar n-au făcut pressing la omul cu mingea. În astfel de situații le dai posibilitatea jucătorilor cu calitate să joace între linii sau să trimită mingi în spatele apărării.

Germania are calitate în atac. Iar în faza de apărare joacă simplu. Jucători agresivi, jucători care stau lângă adversar, care nu se complică. Construcția la ei e simplă, dintr-o atingere, bine au și o medie de vârstă: 29 de ani... o echipă cu experiență, nu întâmplător e favorita numărul trei. Germania a demonstrat în această seară că e o echipă de luat în calcul în lupta pentru trofeu", a spus Ciprian Marica la PRO TV.

Campionatul European din Germania 2024 se va disputa în perioada 14 iunie - 14 iulie și va fi transmis în exclusivitate pe PRO TV, PRO ARENA și VOYO. Cele mai importante faze vor putea fi revăzute pe site-ul SPORT.RO.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!