EXCLUSIV Ce se întâmplă cu Toni Doboș, la 15 ani de la accidentul grav pe care l-a avut. ”Nu mai vrea să iasă"

Toni Dobos Fotbal intern
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 16 August 2023, 08:40
Data actualizarii: Miercuri 16 August 2023, 08:58

La 31 august 2008, fostul fotbalist și președinte al Universității Cluj a suferit un grav accident rutier, intrând pe contrasens, într-un tir

De mai bine de patru ani nu se mai știe nimic de fostul jucător al ”Șepcilor roșii”, Dinamo sau Steaua, care începea să își revină la câteva luni de la accident. Doctorii nu îi mai dădeau decât șanse minime de supraviețuire ulterior impactului, doar că Toni Doboș și-a revenit miraculos și a început să ia viața de la capăt.

A suferit un hematom pe creier şi a intrat în comă după accident, dar a luptat. A început să iasă public apoi, să meargă și la meciurile speciale organizate alături de foști fotbaliști din generația sa, iar cel mai apropiat i-a fost regretatul Daniel Prodan.

Ce se întâmpă cu Toni Doboș, la 15 ani de la accidentul de mașină 

De câțiva ani, Toni Doboș a preferat să nu mai iasă public, să nu mai ofere declarații, detaliu pe care familia, probabil, l-a considerat necesar pentru ca Toni să își vadă în liniște de recuperare. Nu s-a mai aflat nimic de starea de sănătate a acestuia. Se pare că la mijloc sunt regresele, deși recuperarea părea că va decurge mult peste așteptări și începutul dădea mari speranțe într-o vindecare mai rapidă decât prognosticul medicilor.  

Sport.ro a luat legătura cu un apropiat al fostului fotbalist de la Universitatea Cluj, Steaua sau Dinamo, care a recunoscut că, deși fizic Toni Doboș stă bine, problemele cu memoria sunt încă prezente, ba chiar s-au accentuat în ultima vreme.

Alături, în tot acest timp, i-a fost soția, fostă sportivă de performanță la rândul ei. Toni Doboș încă are sechele de pe urma accidentului din urmă cu 15 ani, având permanent nevoie de ajutor din partea soției. Apropiatul familiei Doboș a dezvăluit pentru Sport.ro că Georgiana Doboș a încercat tot timpul să fie în sprijinul soțului ei și nu l-a lăsat la greu.

Ce se întâmplă cu Toni Doboș, la 15 ani de la accidentul grav pe care l-a avut!

Un ajutor pentru Toni Doboș a fost și Daniel Prodan, fostul său coleg de la Steaua și bun prieten. Până ca ”Didi” să treacă în neființă, se interesa permanent de starea de sănătate a lui Toni Doboș și îl invita la meciurile cu foștii colegi de generație.

”Toni e la Cluj. Nu a mai ieșit în public. Sunt mulți ani de când s-a întâmplat accidentul, au încercat toți să îl invite în oraș atunci, dar acum nu mai vrea familia să iasă. Nu vorbește prea bine, de aceea nu mai iese. El, fizic e bine, dar nu mai vorbește bine.

Georgiana (n.r. – soția lui) îl iubește foarte mult, e alături de el! Toni a avut noroc că Georgiana e lângă el tot timpul. Din păcate, a cam pierdut... a fost ca un copil după accident, a luat-o de la alfabet. Era ca un copil. S-au făcut eforturi, a fost un moment în care începuse să își dea seama, să lege cuvintele, dar apoi nu... . E acasă, nu mai vrea să iasă.

Până să se întâmple ce s-a întâmplat cu Didi Prodan, Dumnezeu să îl ierte, ei fiind foarte buni prieteni, îl tot invita la evenimente pe Toni, încerca să îl scoată în față. Toni venea cu soția, cu Georgiana, dar era foarte greu pentru el! Îl mai chemau la sală, să joace fotbal cât de cât, dar era foarte greu.

Toni, fizic e bine, dar trebuie să fie cineva care să îl ghideze, să aibă grijă de el. A avut și are un noroc fantastic cu soția, îl iubește enorm, stă cu el tot timpul. Din păcate, pașii către vindecare nu au continuat așa cum au început, nu știe ce se întâmplă în jur. E foarte greu!”, a dezvăluit o persoană apropiată de familia lui Toni Doboș pentru Sport.ro.

Toni Doboș făcea pași mari spre vindecare la puțin timp după accident 

Starea de sănătate s-a agravat cu timpul, deși Toni Doboș făcea pași mari spre vindecare și chiar declara, la un an și câteva luni de la teribilul accident, în octombrie 2009 mai precis, că este încrezător în recuperare și că va reuși, cât mai curând, să își ”recapete” viața pe care o avea înainte, să își amintească cine a fost și memoria să nu-i mai joace feste.

”Nu sunt chiar OK, acum o lună şi ceva am făcut o criză de epilepsie. Totuşi, sunt optimist, lucrurile par să meargă spre un drum bun. Sper...

Nu ştiu aproape nimic despre perioada în care am jucat în Ghencea. Mă întrebaţi de lucruri care încă sunt în ceaţă pentru mine. Văzînd fotografiile şi casetele cu mine, am început uşor-uşor să îmi amintesc cîte ceva. Dar nu în totalitate. Însă în prima fază nu îmi aminteam chiar nimic.

(N.r. - Cine a mai ţinut legătura cu dumneavoastră?) Prodan şi Panduru. Cu Panduru m-am văzut de două ori după accident. Mi-a făcut şi o vizită”, spunea Toni Doboș într-un interviu din 2009.

În februarie 2010, Toni Doboș chiar a revenit pe teren alături de foști fotbaliști din generația sa. A fost un alt eveniment care dădea încredere că își va reveni curând și că va putea să trăiască viața la un nivel apropiat de cel anterior accidentului.

Toni Doboș, anchetat în ”Dosarul Valiza”

În 2015, Toni Doboș a fost condamnat de Tribunalul București la doi ani și șase luni de închisoare cu suspendare, în urma acordului de recunoaștere a vinovăției semnat cu procurorii anticorupție, în dosarul disjuns din cel cunoscut sub numele ”Valiza”.

În urma semnării acordului de recunoaștere a vinovăției, fostul fotbalist Toni Doboș a admis că l-a ajutat pe finanțatorul FCSB-ului, Gigi Becali, prin faptul că le-a transmis jucătorilor de la ”U” Cluj oferta acestuia: 1,7 milioane de euro ca să nu piardă cu CFR Cluj.

În 18 decembrie 2014, procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA), Secția de Combatere a Corupției, au dispus sesizarea instanței de judecată cu acordul de recunoaștere a vinovăției lui Anton Doboș, manager general al clubului de fotbal Universitatea Cluj la data faptelor, acuzat de complicitate la dare de mită.

Doboș a recunoscut atunci, în fața anchetatorilor, că în  perioada 4-7 mai 2008, ”în calitate de manager general al clubului de fotbal Universitatea Cluj, l-a ajutat pe inculpatul Becali George, prin transmiterea ofertei acestuia, de a remite suma de 1,7 milioane de euro jucătorilor de fotbal din cadrul clubului Universitatea Cluj, în scopul îndeplinirii îndatoririlor de serviciu”, informa DNA.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!