Ce a scris Marca despre Istvan Kovacs! Arbitrul român va conduce finala Europa League

Istvan Kovacs Europa League Marca UEFA Fotbal intern Istvan Kovacs / Getty Images
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 22 Mai 2024, 17:27
Data actualizarii: Miercuri 22 Mai 2024, 17:28

Istvan Kovacs a fost delegat de UEFA să arbitreze finala Europa League dintre Atalanta și Bayer Leverkusen, care va avea loc miercuri, 22 mai, la Dublin și va putea fi urmărită pe PRO ARENA.

Kovacs a arbitrat deja Bayer Leverkusen de două ori, dar nu are nicio experiență anterioară cu Atalanta în meciuri oficiale.

"Finala Europa League va marca un moment important pentru arbitrul român Istvan Kovacs, care va oficia meciul dintre Atalanta și Bayer Leverkusen. Această partidă va reprezenta a doua finală europeană pentru Kovacs în ultimii doi ani, consolidându-și poziția ca arbitru de top pe scena continentală.

Experiență bogată în competițiile UEFA: a arbitrat finala Conference League (Roma - Feyenoord) în 2022, a fost al patrulea arbitru la finala Champions League (Manchester City - Inter Milano) în 2023 și a condus finala Europa League (Atalanta - Bayer Leverkusen) în 2024", au scris cei de la Marca.

Ce a declarat Kovacs înaintea finalei dintre Atalanta și Leverkusen

Arbitrul Istvan Kovacs a oferit un interviu pentru UEFA înainte de finala Europa League. 

"Finala Europa League va fi un moment de mândrie pentru mine, pentru echipa care e alături de mine și, în general, pentru fotbalul românesc. Le datorez multor oameni de acasă un mare `mulțumesc` pentru succesul pe care l-am avut în carieră.

Mulți oameni m-au ajutat cu sfaturi bune sau sprijin atunci când am avut momente dificile. Președintele comisiei de arbitri din România, Kyros Vassaras, a ajutat la îmbunătățirea multor lucruri în jocul intern pentru noi și există o singură persoană care este lângă mine de când am început - Istvan Szilagyi - și îi mulțumesc în special pentru că m-a susținut mereu", a spus Istvan Kovacs pentru UEFA.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!