Astra Giurgiu FRF Liga 3 Fotbal intern

Capăt de drum pentru o fostă campioană a României! A anunțat FRF că se retrage din campionat

Astra Giurgiu se retrage din Liga 3 din cauza sancțiunilor primite de la FIFA, care îi interzic să mai înregistreze fotbaliști.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 18 Octombrie 2022, 19:01
Data actualizarii: Marti 18 Octombrie 2022, 19:04

După ce la finalul sezonului giurgiuvenii au ajuns în situația ingrată de a retrograda în a treia ligă fotbalistică din România, în acest sezon giurgiuvenii și-au anunțat retragerea din campioanat.

Astra traversează o perioadă financiară dezastruoasă, iar sancțiunile impuse de FIFA i-au condamnat pe giurgiuveni, după cum susțin chiar aceștia, la dispariție.

Astra se retrage din Liga 3

„Având în vedere faptul că FIFA ne-a impus sancțiunea interdicției de a înregistra jucători, clubul a ajuns în situația de a nu-și putea constitui lotul. Ne aflăm în situația ingrată de a nu putea ieși din acest impas, deși nu datorăm sumele reclamate. Nu putem scăpa de sancțiunea impusă abuziv de FIFA și suntem în situația de a nu avea un lot complet de jucători.

În acest condiții, ne vedem nevoiți să solicităm retragerea din Campionatul Național Liga a 3-a”, se arată în cererea trimisă de Astra Giurgiu Federației Române de Fotbal.

În acest sezon, Astra nu a reușit să bată pe nimeni în șapte etape și a înregistrat un golaveraj de 0-66. La ultima partidă disputată în Liga 3, echipa in Giurgiu nu a încheiat meciul pe teren, după ce a mai rămas cu doar șase jucători de câmp disponibili (restul au acuzat probleme de sănătate).

În 2016, Astra Giurgiu și-a trecut în palmares singurul titlu de campioană din istoria clubului.

Modifică setările cookies