Decizie finala in ceea ce priveste eliberarea conditionata a lui Ioan Becali! Anuntul facut astazi
Miercuri 02 Mai 2018, 13:56

Decizie finala in ceea ce priveste eliberarea conditionata a lui Ioan Becali! Anuntul facut astazi

In ceea ce il priveste pe Victor Borcea, Magistratii Judecatoriei sectorului 4 au ramas in pronuntare. Decizia nu va fi definitiva in ceea ce il priveste pe fostul actionar al lui Dinamo.

Toata Romania vede Romania! Joi, 31 mai, 17:00 in direct la PRO TV: Romania - Chile!

Magistratii Tribunalului Ialomita au decis definitiv miercuri ca fostul impresar Ioan Becali sa fie eliberat conditionat din inchisoare. Tribunalul a respins o contestatie a DNA şi a mentinut decizia de eliberare data pe 5 martie de Judecatoria Slobozia.

Ioan Becali avea de executat un rest de pedeapsa din condamnarea de 7 ani şi 4 luni inchisoare primita pentru mituirea fostei judecatoare Geanina Terceanu.

Pe 20 februarie, Ioan Becali a fost condamnat la 7 ani şi 4 luni, iar fratele sau Victor Becali a primit 5 ani şi 8 luni inchisoare cu executare, in dosarul in care sunt acuzati ca au mituit-o pe fosta judecatoare Geanina Terceanu.

Conform DNA, in februarie 2009, Geaninei Terceanu, in calitate de judecator la Tribunalul Bucureşti, i-a fost repartizat dosarul transferurilor de fotbalişti, in care fratii Becali şi Cristian Borcea, alaturi de alti conducatori din fotbal, fusesera trimişi in judecata pentru inşelaciune şi evaziune fiscala.

In 3 aprilie 2012, magistratul a pronuntat in dosarul respectiv o hotarare de achitare fata de toti inculpatii, in temeiul dispozitiilor art. 10 lit. a din Codul de procedura penala din anul 1968 ('fapta nu exista').

Potrivit rechizitoriului, pentru a pronunta aceasta solutie de achitare, Terceanu a primit, in intervalul aprilie 2009 - mai 2012, o suma totala de 195.000 de euro.

"Din acest total, suma de 185.000 de euro a fost data lui Terceanu de catre inculpatii Becali, iar suma de 10.000 de euro de catre inculpatul Borcea. in cursul anului 2009, o parte din banii primiti in modalitatea de mai sus, respectiv 56.000 de euro, au fost folositi de Terceanu la achizitionarea unei locuinte (al carei pret total a fost de 93.000 euro)", sustin procurorii.

Ulterior, in martie 2014, Curtea de Apel Bucureşti i-a condamnat definitiv pe cei implicati in dosarul transferurilor, desfiintand astfel solutia de achitare data de judecatoarea Terceanu.

AgrepresȘcoala: Absență nemotivată, partea III! Ce are de învăţat România de la Finlanda, care predă deja învăţământul viitorului
BRAT