"Ați văzut asta undeva în lume!?" Dan Petrescu, strigăt de revoltă

Fotbal intern
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 24 Februarie 2022, 09:55
Data actualizarii: Joi 24 Februarie 2022, 10:34

CFR e lider în campionat după 27 de etape din sezonul regular, la opt puncte de ocupanta locului secund, FCSB.

Dan Petrescu, fostul mare fundaș al Generației de Aur și fost jucător în Serie A și Premier League, e un contestatar aspru al sistemului de desfășurare din Liga 1. Antrenorul campioanei CFR critică dur și regula Under 21 impusă de șefii fotbalului românesc.

Petrescu solicită revenirea la sistemul cu 18 echipe tur-retur.

Dan Petrescu, reacție dură 

"Mi se pare incredibil. Aceste reguli din campionatul românesc, chiar dacă se supără lumea, dacă-mi spuneţi alte ţări cu jucători under, tac din gură. Există undeva în lume să-ţi ia jumătate din puncte? Mi-a zis un prieten din Anglia să-i dau în judecată să iau punctele. Altă problemă, VAR-ul. Doar la noi se întâmplă ce nu se întâmplă în alte ţări.

Mi s-ar părea normal un campionat cu 18 echipe, 34 de meciuri, tur-retur şi plecat acasă. Nu avem echipe? Timişoara, Craiovele sunt două, Argeşul, Bacăul, Sibiul, Petrolul...Toată lumea are 18 sau 20 de echipe. 34 de etape, nu mai iei punctele, nu bagi copii sau juniori. Pune VAR şi dă-ne bani!

Statul, sponsori, să dea bani. Să vedeţi cum fotbalul românesc se duce sus, în Champions League şi Europa League. De ce nu se face campionat de 18 echipe? Vreau să ştiu şi eu! Când am luat campionatul cu Unirea Urziceni, erau 11 echipe care se băteau la campionat, erau sus. Aşa e un campionat frumos, nu cu play-off şi play-out. Asta e părerea mea şi o susţin!", a declarat Dan Petrescu, la Look Sport.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!