Dan Petrescu, discurs-manifest la adresa unui antrenor celebru 

Dan Petrescu Atletico Madrid Diego Simeone Spania
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 23 Februarie 2022, 22:03
Data actualizarii: Miercuri 23 Februarie 2022, 22:19

Tehnicianul campioanei CFR Cluj, impresionat de cariera unui antrenor din La Liga. 

Atletico Madrid joacă miercuri seara, acasă, în turul optimilor Champions League, cu Manchester United, o încercare grea pentru antrenorul gazdelor Diego Simeone.

Pentru Petrescu, Simeone, fostul său adversar de la CM 1994, din meciul România - Argentina, înseamnă un reper în grupul select al antrenorilor cu stil.

"Simeone are probleme, vor să-l schimbe. Ceea ce ar fi o mare greşeală! Fără Simeone, va dura 20 de ani până ce Atletico va fi printre primele trei din nou! E de 10-12 ani acolo, face rezultate incredibile. În afară că o califică în Ligă, ajunge şi în semifinale, în finală, a câştigat şi Europa League. 

Mi s-ar părea cea mai mare greşeală din istoria clubului să-l schimbe pe Simeone, un om care munceşte de dimineaţă până seară pentru acest club. Viaţa lui s-a schimbat total de când a devenit antrenorul lui Atletico. Fanii au devenit nerăbdădori şi vor succes. Dacă nu ai succes, schimbi antrenorul. Antrenorii de azi nu mai au puterea de dinainte. Vă poate spune unul cae a fost peste tot, în Golf, în Rusia, în Turcia...

Dacă Simeone ar fi fost pe primul loc, nimeni n-ar fi zis nimic. Nu cred că pe Simeone îl deranjează (n. red - eticheta de antrenor defensiv), el ştie că e greu să ai o echipă care să joace ca City sau Bayern. Sunt puţine cluburi în lume care joacă aşa", a declarat Dan Petrescu, potrivit looksport.ro.

Atletico Madrid e pe 3 în La Liga, cu 70 de puncte după 38 de etape. Lider e Real Madrid, cu 87 de puncte, urmată de Barcelona, cu 82 de puncte.

CFR Cluj, echipa lui Petrescu, e lider după 27 de etape, cu 67 de puncte, cu opt mai mult decât ocupanta locului secund, FCSB (59).

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!