"Asumarea raspunderii nu are nicio legatura cu respectarea legii!" Primaria refuza sa-si asume deschiderea unui stadion pentru care a cheltuit 240 mil euro! Raspunsul catre FRF

"Asumarea raspunderii nu are nicio legatura cu respectarea legii!" Primaria refuza sa-si asume deschiderea unui stadion pentru care a cheltuit 240 mil euro! Raspunsul catre FRF

Au cheltuit 240 de milioane de euro pe National Arena iar acum il tin inchis pentru ca nu au autorizatie.

ISU a transmis ca doar prin asumarea raspunderii acest stadion ar putea fi deschis, FRF i-a cerut Primariei, ca proprietar, sa-si asume reintrarea stadionului in cricuit, dar primaria este de alta parere.

Primaria Capitalei poate redeschide Arena Nationala doar in conditiile legii, a declarat, marti, pentru AGERPRES, purtatorul de cuvant al PMB, Alexandru Ichim.

Precizarea acestuia vine in contextul declaratiei presedintelui FRF, Razvan Burleanu, care a sustinut ca intarzierea redeschiderii Arenei Nationale ar putea duce la pierderea organizarii EURO 2020, caz in care Federatia va actiona in instanta Primaria Capitalei.

"Deocamdata Primaria Capitalei nu comenteaza declaratiile presedintelui FRF. Este decizia dansului. (...) Primaria Capitalei poate redeschide stadionul Arena Nationala doar in conditiile legii, punctul nostru de vedere a fost cat se poate de clar, a fost exprimat public in nenumarate randuri, nu ne-am dezis de la acest punct de vedere din momentul in care a aparut aceasta situatie cu Arena Nationala. Daca exista o varianta legala de a redeschide Arena Nationala, PMB va fi prima care va aplica legea in acest sens", a spus Ichim.

Potrivit acestuia, in prezent situatie este neschimbata.

"Am trimis o solicitare scrisa Ministerului Afacerilor Interne si Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta in care am solicitat sa ni se transmita in scris care ar fi prevederile legale ce ar putea permite redeschiderea Arenei Nationale. (...) Asumarea raspunderii sau deschiderea stadionului Arena Nationala pe propria raspundere este un termen care nu are nicio legatura cu respectarea legii", a mentionat purtatorul de cuvant al Primariei Capitalei.

El a explicat ca fara autorizatie de securitate la incendiu nu se poate redeschide legal Arena Nationala.

"Nu Primaria Capitalei este emitentul acelei autorizatii de securitate la incendiu, (...) au fost depuse diligentele si toate documentatiile catre institutiile responsabile, asteptam un raspuns din partea autoritatilor statului care sunt responsabile de emiterea acelei autorizatii. (...) Solutia este la emitentul autorizatiei de securitate la incendiu, daca se poate emite aceasta autorizatie de securitate la incendiu. in cazul in care nu se poate emite aceasta autorizatie de securitate la incendiu o sa discutam la momentul respectiv variantele de redeschidere a acestui obiectiv", a adaugat Ichim.

Intr-o scrisoare publicata pe site-ul frf.ro, Burleanu solicita Consiliului General al Municipiului Bucuresti sa determine Primaria Capitalei, in calitatea sa de proprietar, sa-si asume raspunderea pentru organizarea meciului amical Romania - Spania, programat in 27 martie, pe Arena Nationala, stadion care in prezent nu detine autorizatie de incendiu din partea ISU.

VIDEO PROTVPLUS.RO

Ultima zi în care masca de protecție este obligatorie în exterior. Cum a arătat vineri centrul vechi din Capitală
BRAT
Modifică setările cookies