UPDATE | Mircea Sandu are un "milion" de probleme. Dragomir scapa de ancheta DIICOT: "Am lipsit de la sedintele din dosar"

Fosta conducere a FRF este anchetata de DIICOT intr-un dosar de 1 milion de euro!

UPDATE | "Am lipsit de la sedintele in care s-a votat in acest dosar"

"M-au intrebat de comitetele executive din dosar, eu sunt martor la o chestie, eu cred ca au facut o tampenie. Pe mine nu m-au intrebat de bani, ci doar cum se desfasurau comitetele, cum se votau. Eu am lipsit de la acele sedinte. S-au facut licitatii, intrebati-i pe cei care au facut atunci, eu nu am participat. Nu am vorbit cu Mircea Sandu ca nu m-a sunat, altfel vorbeam. Eu nu am vorbit nimic despre Mircea Sandu la DIICOT. Stiti cum e, aici te cheama cand vrei si pleci tot daca mai vrei.", a spus Dragomir la Sport.ro


UPDATE | Dragomir a vorbit la iesirea de la audieri.

"Am fost chemat ca martot intr-o problema a anilor 2000. Ce s-a discutat in Comitetele Executive, ce hotarari s-au luat. La unele am fost, la altele am lipsit. Am juract sa spun adevarul si am spus adevarul. Nu puteam sa mint, pentru ca eu uit. Nu numai de baza de la Buftea m-au intrebat. Si de Mogosoaia, si de Liga m-au intrebat. Cum se proceda prin Comitetele Executive.

Domnule, daca nu era Mircea Sandu nu se faceau cele doua baze. El a adus bani de la FIFA, el a dat putere. Cine putea sa aduca bani daca nu el? Dar orice faci bine in Romania, trebuie sa te reclame cineva. Stiti ca eram cam in contre cu Federatia, dar Mircea Sandu a facut lucruri bune. A facut baza la Buftea, la Mogosoaia. Am venit ca martor, ce treaba am eu cu constructiile astea? Aici vii cand te cheama si pleci daca iti mai dau drumul. Nu m-a intrebat nimeni nimic de acel milion", a spus Dumitru Dragomir la iesirea de la audieri.

Pe langa Mircea Sandu, la sediul DIICOT au mai fost citati astazi Stefan Stana, Paul Costas si Marian Rusen.

UPDATE, 24 februarie, 09:00 | Au trecut 24 de ore de la primele audieri, insa procurorii continua sa aduca oameni de fotbal la DIICOT. Astazi, Dumitru Dragomir, fost sef al LPF, acum presedinte la FC Voluntari, a fost chemat sa dea explicatii.

UPDATE | Potrivit News.ro care prezinta informatii pe surse, banii delapidati de la FRF ar fi fost rulati prin conturile Ralucai Sandu, fiica lui Mircea Sandu. Fostul sef FRF si fiica acestuia sunt vizati de ancheta.

UPDATE | La audieri vor merge astazi, printre altii, si Iuliu Muresan (presedinte CFR Cluj) si Cornel Sfaiter (presedinte FC Botosani). Procurorii ancheteaza constituirea unui grup infractional organizat prin care s-a urmarit insusirea sumei de peste un milion de euro din finantarea FRF de catre FIFA. Banii ar fi circulat succesiv prin conturile mai multor persoane juridice si fizice.


Mai multi oameni din lumea fotbalului au fost citati, in aceasta saptamana, la sediul central al DIICOT, pentru a fi audiati ca martori de procurori intr-un dosar legat de deturnarea unor bani primiti de FRF de la FIFA.

Primul care a venit marti la audieri este Patritiu Abrudan, fost arbitru FIFA si fost vicepresedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA), in prezent observator din partea CCA.

Potrivit unor surse judiciare, in perioada 2010-2012, s-a constituit un grup infractional organizat prin care s-a urmarit insusirea sumei de peste un milion dolari, bani proveniti din finantarea FRF de catre FIFA, care au fost supusi unui proces de reciclare, fiind efectuate transferuri succesive prin conturile mai multor persoane juridice si fizice. 

Sursa: Agerpres

Citeste si:FRFDIICOT
FULLSCREEN
Galerie Foto
  • /

VIDEO PROTVPLUS.RO

Cum funcționează Mafia din sănătate. Fostul ministru Vlad Voiculescu a făcut dezvăluiri
BRAT
Modifică setările cookies