FOTO ANS a tranșat definitiv ”Războiul stelelor”: ”FCSB, înregistrată în 2003”

FCSB Agenția Națională pentru Sport csa steaua Fotbal intern Logo Steaua / Foto: Imago Images
SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 30 Martie 2024, 09:23
Data actualizarii: Sambata 30 Martie 2024, 09:23

În luna octombrie a anului 2023, Curtea de Apel a luat o decizie cu privire la procesul dintre CSA Steaua și FCSB.

Conform deciziei anunțate atunci, CSA Steaua deține palmaresul pentru perioada 1947-1998. Intervalul 1998-2003 rămâne în continuare în aer, neaparținând nici celor de la CSA Steaua, nici lui FCSB

A fost a doua oară când Curtea de Apel a dat un verdict favorabil clubului din Ghencea, după ce Înalta Curte de Casație și Justiție le-a retrimis cazul.

ANS a dat verdictul cu privire la războiul ”FCSB - CSA Steaua”

Acum, la solicitarea unui suporter stelist, Agenția Națională pentru Sport a informat oficial că societatea controlată de Gigi Becali, Fotbal Club FCSB S.A., este înființată pe 21 februarie 2003.

„Potrivit Agenției, societatea “Fotbal Club FCSB SA” a fost înscrisă în Registrul sportiv al cluburilor din România pe data de 21.02.2003.

La aceeași dată, societatea lui Gigi Becali a obținut primul său Certificat de Identitate Sportivă.

De altfel, numărul de identificare din Registrul sportiv conține anul înființării clubului FC FCSB SA - 2003.

Cu toate acestea, FC FCSB SA a primit un nou Certificat de Identitate Sportivă eliberat la data de 16 iulie 2018”, au scris cei de la ”Glasul Armatei”, o pagină dedicată suporterilor Stelei.

  • *Agenția Națională pentru Sport (ANS) se află în subordinea Guvernului României, după ce Ministerul Tineretului și Sportului s-a desființat în vara anului trecut.

Decizia luată de Curtea de Apel în 2021

Curtea de Apel din București a decis încă din 2021 că CSA are drept de proprietate asupra palmaresului din perioada 1947-1998. 

În plus, a reconfirmat decizia luată de Înalta Curte de Casație și Justiție în 2014, potrivit căreia Clubul Sportiv al Armatei nu a înstrăinat niciodată palmaresul Secției de Fotbal către alte entități, iar AFC Steaua a preluat clubul în 1998 fără ca palmaresul să fie transferat.

Practic, prin intermediul asociației mai sus menționate, echipa de fotbal și-a continuat activitatea și este doar titulara palmaresului până în anul 2003, când clubul a trecut la Gigi Becali.

S-a constatat, de asemenea, și faptul că FCSB nu a preluat, la momentul înființării (2003), nici măcar palmaresul deținut de AFC Steaua, ci doar dreptul de participare în primul eșalon.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!